Přípustné a nepřípustné nemovitosti pro zajištění hypotéky

Když chcete koupit nemovitost a nemáte dostatek finančních prostředků, nejspíše budete žádat o hypotéku. Až 70 % všech nemovitostí se kupuje díky hypotečním úvěrům, takže je to úplně běžná věc. Hypotéka v podstatě znamená to, že vám banka půjčí peníze na nákup nemovitosti, vy však musíte hypoteční úvěr zajistit nějakou nemovitostí. Nemusí to být ta nemovitost, na kterou si půjčujete peníze, ale musí být přípustná pro zajištění hypotečního úvěru. V tomto článku se podíváme na obě skupiny nemovitostí = Ty, které můžete, i ty které nemůžete použít k zajištění hypotéky.

Nemovitosti přípustné pro zajištění hypotéky

Většina nemovitostí, které vlastníte, může být použita pro zajištění hypotečního úvěru. Jsou to tyto:

  • rodinný dům
  • chata, chalupa nebo podobný objekt osobní rekreace
  • bytový dům
  • stavební pozemek
  • bytová jednotka včetně podílu na společných částech domu a pozemku

 

Nemovitosti nepřípustné pro zajištění hypotéky

Některé typy nemovitostí bohužel banka jako zajištění hypotéky nemůže přijmout:

  • družstevní byty, které nejsou v osobním vlastnictví
  • státní (obecní) byty v objektech, které nejsou rozděleny na bytové jednotky
  • spoluvlastnické podíly na nemovitosti

Když uvažujete o hypotéce, ideální je probrat celou věc s makléřem či realitní kanceláří, která vám pomáhá s výběrem a nákupem nemovitosti.

19.8.2021

O mně

 

Dobrý den,

jmenuji se Filip Engl a rád Vám ukážu, co mě baví a naplňuje. Vždy mě fascinovalo dávat dohromady věci tak, aby dávaly smysl a vzájemně dobře fungovaly.

 

Od roku 2015 se věnuji podnikání a za tu dobu jsem pochopil, že stejně jako dobře propojené články řetězu dokážou pohnout strojem, tak perfektní vztahy v realitním businessu šlapou jen díky faktu, že se na mě mí klienti mohou vždy 100 % spolehnout.

 

Abych dokázal naplnit realitní sny svých klientů, používám ke své práci ty absolutně nejmodernější marketingové nástroje a know-how!

 

Pokud jste připraveni prodat svoji nemovitost a očekáváte od makléře lidskost, férové jednání a zmiňovanou spolehlivost, jsem tu pro vás.

 

Ozvěte se mi!

Ing. Filip Engl

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista rmx-cms 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.