Kuchyň spojená s obývákem je srdce domu

Když se podíváte na starší a novější rodinné domy, pak vidíte mnoho rozdílů. Dříve se stavěly obrovské dvougenerační domy se spoustou oddělených pokojů, dnes se spíše staví menší domky, kde je srdcem jedna velká místnost, zabírající skoro celé přízemí. Tím je kuchyň spojená s jídelnou a obývacím pokojem. Provedení bývá různé, ale princip je jasný - vytvořit místnost, kde se setkává a tráví čas celá rodina.

Kuchyň bývá od obývacího pokoje oddělená, ale jen částečně, například barem, schůdky, nábytkem apod. Když vaříte, máte pořád pocit, že jste ve stejném prostoru jako ti, kteří si čtou v obýváku.

Krb a prosklené balkónové dveře

S velkým prostorem, který kuchyň s obývákem vytváří, jdou ruku v ruce další časté prvky.

Prvním z nich je krb, krbová kamna či dokonce kachlová kamna. Máte-li krb, do kterého přikládáte polínka, pak asi sami cítíte, že tento krb je pravým srdcem domu. Oheň nejen hřeje, ale dodává domovu hlavně v zimě příjemnou atmosféru.

Druhým oblíbeným prvkem jsou prosklené dveře na terasu, případně jen na zahradu. Prosklení je teď v kurzu, dostatek přirozeného světla dává domovu další rozměr. Francouzská okna nebo celé prosklené stěny dnes najdete ve většině nových rodinných domů.

Trend velkých pokojů (kuchyň + obývák), krbových kamen a velkého prosklení vidíme u spousty novostaveb. Jak to máte se svými plány na stavbu rodinného domu vy?

4.12.2020

O mně

Moje vášeň pro nemovitosti začala již v dětství, kdy jsem s nadšením stavěla domečky z kostek a celá města z písku.  Dnes o mnoho let později, pomáhám lidem najít nebo prodat skutečné domovy svým klientům. 
 
 
   Po studiu na obchodní škole a uměleckém designu v Praze, kde jsem se zamilovala do veškeré architektury jsem zjistila, že mě nejvíce naplňuje práce s lidmi a nemovitostmi. Realitní marketing pro mě není jen o prodeji domů, je to o vytváření příležitosti pro nové začátky, splněné sny a šťastné rodiny. 
 
 
   Za desítky let v obchodě jsem pochopila, že každý příběh je jedinečný a já jsem vděčná, že mohu být jeho součástí. Moje filozofie je jednoduchá: Poctivost, profesionalita a osobní přístup je pro mě samozřejmostí. Věřím, že klíčem k úspěchu je naslouchat potřebám klientů a překonávat jejich očekávání. Když zrovna nepracuji, stále ráda peču, jako kdysi dorty do mé kavárny, ale i maluji obrazy. A přesně to mi pomáhá udržet rovnováhu a přináší i novou energii do mé práce realitního makléře.
 
 
  Jsem připravena pomoci i vám napsat vaši vlastní kapitolu. Pojďme společně najít i váš vysněný domov, nebo pro vaši nemovitost ty správné nové majitele. Celý tým realitních profesionálů RE/MAX Delux  se spojí, aby právě pro vás udělal maximum k vaší spokojenosti!

Gabriela Pajurková

Makléř

Certifikáty

Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.