Na co se zaměřit při prohlídce bytu

Když chcete koupit byt, osobní prohlídka je velmi důležitá. I když už máte spoustu informací z inzerátu, o koupi rozhoduje hlavně váš pocit. Když se vám byt na první pohled líbí, je to dobré znamení, ale je potřeba se také zaměřit na důkladnou prohlídku. To znamená projít si všechny místnosti včetně sklepu, podívat se i kolem domu na zahradu, projet se výtahem.

Na osobní prohlídce se ptejte na cokoliv, co vás napadne. Otázky už můžete mít připravené předem. Bude vás zajímat předpis plateb a poslední vyúčtování, ať vidíte, jaká je energetická náročnost bytu. U novostaveb je dobré se zeptat na záruky (kuchyně, střechy aj.).

Družstevní byty - možnost převodu do osobního vlastnictví

U družstevních bytů by vás mohla zajímat možnost převodu bytu do osobního vlastnictví a s tím i často spojený doplatek úvěru, který je spojen s revitalizací domu a může být i v řádech statisíců korun. Převod družstevního bytu do osobního vlastnictví není vždy možný. Sledujte také společné prostory, chodby, výtah, schránky, vstupní dveře. Podle toho sami vycítíte, jací lidé v domě bydlí, jestli je zde čisto a bezpečno.

Prohlídky za denního světla

Pokud je to možné, vyhněte se večerním prohlídkám. Jedině za denního světla uvidíte, kolik slunce jde do bytu, vidíte, kam je byt orientován, všimnete si více věcí. Denní světlo nezkresluje. Soustřeďte se na důležité věci - stav nemovitosti, dispozice bytu, vady, vlhkost apod.

Když už chcete byt koupit, vyplatí se přijít na osobní prohlídku i s odborníkem, třeba i s vlastním makléřem (hlavně u starších nemovitostí), který vám pomůže stav zhodnotit, a upozorní vás na některé důležité detaily nebo i vady.

8.4.2021

O mně

Moje vášeň pro nemovitosti začala již v dětství, kdy jsem s nadšením stavěla domečky z kostek a celá města z písku.  Dnes o mnoho let později, pomáhám lidem najít nebo prodat skutečné domovy svým klientům. 
 
 
   Po studiu na obchodní škole a uměleckém designu v Praze, kde jsem se zamilovala do veškeré architektury jsem zjistila, že mě nejvíce naplňuje práce s lidmi a nemovitostmi. Realitní marketing pro mě není jen o prodeji domů, je to o vytváření příležitosti pro nové začátky, splněné sny a šťastné rodiny. 
 
 
   Za desítky let v obchodě jsem pochopila, že každý příběh je jedinečný a já jsem vděčná, že mohu být jeho součástí. Moje filozofie je jednoduchá: Poctivost, profesionalita a osobní přístup je pro mě samozřejmostí. Věřím, že klíčem k úspěchu je naslouchat potřebám klientů a překonávat jejich očekávání. Když zrovna nepracuji, stále ráda peču, jako kdysi dorty do mé kavárny, ale i maluji obrazy. A přesně to mi pomáhá udržet rovnováhu a přináší i novou energii do mé práce realitního makléře.
 
 
  Jsem připravena pomoci i vám napsat vaši vlastní kapitolu. Pojďme společně najít i váš vysněný domov, nebo pro vaši nemovitost ty správné nové majitele. Celý tým realitních profesionálů RE/MAX Delux  se spojí, aby právě pro vás udělal maximum k vaší spokojenosti!

Gabriela Pajurková

Makléř

Certifikáty

Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.