Plánujete stavět dům? Zvažte jeho velikost!

V dnešní době letí ceny stavebních materiálů nahoru, což výrazně zdražuje i stavbu nového domu. U každé sedmé hypotéky se teď stává, že hypotéka nepokryje náklady na stavbu domu a lidé ji potřebují navýšit, což častokrát není možné. Když tedy plánujete stavbu domu, je potřeba velmi dobře zvážit své možnosti, protože se dá očekávat, že ceny klesat nebudou, spíše naopak.

V praxi se jasně ukazuje, že když chcete snížit náklady na dům v průběhu stavby, už to prakticky nejde. Některé věci ještě můžete částečně osekat, ale jediným efektivním způsobem, jak snížit náklady na stavbu, je hned na začátku rozhodnout, že dům bude menší. To je jediná varianta, jak snížit cenu domu.

Když staví dům mladá rodina se třemi dětmi, samozřejmě musí počítat s tím, že děti potřebují vlastní prostor. Na druhou stranu stavět velký dům se dvěma koupelnami a třemi dětskými pokoji je finančně extrémně náročné. Navíc za 15 let zůstanou možná rodiče ve velkém domě sami. Tady je důležité zvážit, na co lidé finančně mají, jestli si velký dům mohou dovolit. Anebo jestli se mají uskromnit, a bude jim stačit menší dům. Právě plánování velikosti domu je to nejzásadnější rozhodnutí.

Když spolupracujete s architektem, je dobré mít jasnou představu, protože architekti mají sklony navrhovat spíše větší domy. Na papíře to vypadá nádherně, ale v praxi velký dům stojí opravdu hrozně moc peněz. A ušetřit můžete jen při jeho plánování tím, že se rozhodnete postavit dům menší.

28.6.2021

O mně

Moje vášeň pro nemovitosti začala již v dětství, kdy jsem s nadšením stavěla domečky z kostek a celá města z písku.  Dnes o mnoho let později, pomáhám lidem najít nebo prodat skutečné domovy svým klientům. 
 
 
   Po studiu na obchodní škole a uměleckém designu v Praze, kde jsem se zamilovala do veškeré architektury jsem zjistila, že mě nejvíce naplňuje práce s lidmi a nemovitostmi. Realitní marketing pro mě není jen o prodeji domů, je to o vytváření příležitosti pro nové začátky, splněné sny a šťastné rodiny. 
 
 
   Za desítky let v obchodě jsem pochopila, že každý příběh je jedinečný a já jsem vděčná, že mohu být jeho součástí. Moje filozofie je jednoduchá: Poctivost, profesionalita a osobní přístup je pro mě samozřejmostí. Věřím, že klíčem k úspěchu je naslouchat potřebám klientů a překonávat jejich očekávání. Když zrovna nepracuji, stále ráda peču, jako kdysi dorty do mé kavárny, ale i maluji obrazy. A přesně to mi pomáhá udržet rovnováhu a přináší i novou energii do mé práce realitního makléře.
 
 
  Jsem připravena pomoci i vám napsat vaši vlastní kapitolu. Pojďme společně najít i váš vysněný domov, nebo pro vaši nemovitost ty správné nové majitele. Celý tým realitních profesionálů RE/MAX Delux  se spojí, aby právě pro vás udělal maximum k vaší spokojenosti!

Gabriela Pajurková

Makléř

Certifikáty

Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.