Podle čeho si vybrat makléře

Spolupráce s makléřem se rozhodně vyplatí. Při prodeji nemovitosti jde o velké peníze, není zde prostor pro chyby. I proto je nejlepší mít na své straně schopného profesionála, který vás celým prodejem bezpečně provede. Pojďme se podívat na několik tipů, podle čeho si vybrat toho pravého makléře:

  • První dojem a sympatie. U makléře je důležité také to, abyste si padli do oka. Musíte mu důvěřovat, hodí se, abyste se viděli rádi a byl vám sympatický. Jestli vám makléř sedí, to nejspíše vycítíte hned na první schůzce.
  • Spolehlivost a profesionalita. Ještě, než závazně podepíšete zprostředkovatelskou smlouvu, zkuste vycítit, jestli jste opravdu narazili na profesionála, který je spolehlivý, dodržuje termíny, a vypadá a chová se profesionálně.
  • Ať je makléř lokální. Nemusíte vybrat makléře ze stejné vesnice, ale měl by místo znát, ideálně aby už ve vašem okolí nějaké nemovitosti prodával. Každá oblast se trochu liší, takže se vám bude hodit, když to tam bude váš makléř znát.
  • Zkušenosti a reference. Velmi důležitá jsou samozřejmě i léta praxe v oboru, zkušenosti i pozitivní reference. Když vám konkrétního makléře doporučil váš známý, už to je ta nejlepší reference. Hned máte důvod makléři věřit. Přesto si makléře prověřte.
  • Výše provize není tak důležitá. Když zvolíte spolupráci s makléřem, který si řekne o nejmenší provizi, není to vždy dobře. I makléř potřebuje být motivován a férově odměněn. Vyšší provize taky velmi často znamená, že dáváte více peněz na propagaci a celý proces prodeje nemovitosti.
  • Ten, kdo navrhne nejvyšší prodejní cenu, nemusí být nejlepší. Je to stará finta horších makléřů. Přestřelit cenu a tím si získat klienta. Vy sice chcete utržit maximum peněz, s nereálnými požadavky však zažijete jen problémy. Sice pak můžete cenu snížit, ale zájemci, kteří už inzerát viděli, se na něj znovu dívat nebudou, ztratíte je.

Každopádně se vyplatí zvolit jen jednu realitní kancelář nebo makléře, a dát mu důvěru.

29.4.2021

O mně

Moje vášeň pro nemovitosti začala již v dětství, kdy jsem s nadšením stavěla domečky z kostek a celá města z písku.  Dnes o mnoho let později, pomáhám lidem najít nebo prodat skutečné domovy svým klientům. 
 
 
   Po studiu na obchodní škole a uměleckém designu v Praze, kde jsem se zamilovala do veškeré architektury jsem zjistila, že mě nejvíce naplňuje práce s lidmi a nemovitostmi. Realitní marketing pro mě není jen o prodeji domů, je to o vytváření příležitosti pro nové začátky, splněné sny a šťastné rodiny. 
 
 
   Za desítky let v obchodě jsem pochopila, že každý příběh je jedinečný a já jsem vděčná, že mohu být jeho součástí. Moje filozofie je jednoduchá: Poctivost, profesionalita a osobní přístup je pro mě samozřejmostí. Věřím, že klíčem k úspěchu je naslouchat potřebám klientů a překonávat jejich očekávání. Když zrovna nepracuji, stále ráda peču, jako kdysi dorty do mé kavárny, ale i maluji obrazy. A přesně to mi pomáhá udržet rovnováhu a přináší i novou energii do mé práce realitního makléře.
 
 
  Jsem připravena pomoci i vám napsat vaši vlastní kapitolu. Pojďme společně najít i váš vysněný domov, nebo pro vaši nemovitost ty správné nové majitele. Celý tým realitních profesionálů RE/MAX Delux  se spojí, aby právě pro vás udělal maximum k vaší spokojenosti!

Gabriela Pajurková

Makléř

Certifikáty

Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.