Přípustné a nepřípustné nemovitosti pro zajištění hypotéky

Když chcete koupit nemovitost a nemáte dostatek finančních prostředků, nejspíše budete žádat o hypotéku. Až 70 % všech nemovitostí se kupuje díky hypotečním úvěrům, takže je to úplně běžná věc. Hypotéka v podstatě znamená to, že vám banka půjčí peníze na nákup nemovitosti, vy však musíte hypoteční úvěr zajistit nějakou nemovitostí. Nemusí to být ta nemovitost, na kterou si půjčujete peníze, ale musí být přípustná pro zajištění hypotečního úvěru. V tomto článku se podíváme na obě skupiny nemovitostí = Ty, které můžete, i ty které nemůžete použít k zajištění hypotéky.

Nemovitosti přípustné pro zajištění hypotéky

Většina nemovitostí, které vlastníte, může být použita pro zajištění hypotečního úvěru. Jsou to tyto:

  • rodinný dům
  • chata, chalupa nebo podobný objekt osobní rekreace
  • bytový dům
  • stavební pozemek
  • bytová jednotka včetně podílu na společných částech domu a pozemku

 

Nemovitosti nepřípustné pro zajištění hypotéky

Některé typy nemovitostí bohužel banka jako zajištění hypotéky nemůže přijmout:

  • družstevní byty, které nejsou v osobním vlastnictví
  • státní (obecní) byty v objektech, které nejsou rozděleny na bytové jednotky
  • spoluvlastnické podíly na nemovitosti

Když uvažujete o hypotéce, ideální je probrat celou věc s makléřem či realitní kanceláří, která vám pomáhá s výběrem a nákupem nemovitosti.

19.8.2021

O mně

Moje vášeň pro nemovitosti začala již v dětství, kdy jsem s nadšením stavěla domečky z kostek a celá města z písku.  Dnes o mnoho let později, pomáhám lidem najít nebo prodat skutečné domovy svým klientům. 
 
 
   Po studiu na obchodní škole a uměleckém designu v Praze, kde jsem se zamilovala do veškeré architektury jsem zjistila, že mě nejvíce naplňuje práce s lidmi a nemovitostmi. Realitní marketing pro mě není jen o prodeji domů, je to o vytváření příležitosti pro nové začátky, splněné sny a šťastné rodiny. 
 
 
   Za desítky let v obchodě jsem pochopila, že každý příběh je jedinečný a já jsem vděčná, že mohu být jeho součástí. Moje filozofie je jednoduchá: Poctivost, profesionalita a osobní přístup je pro mě samozřejmostí. Věřím, že klíčem k úspěchu je naslouchat potřebám klientů a překonávat jejich očekávání. Když zrovna nepracuji, stále ráda peču, jako kdysi dorty do mé kavárny, ale i maluji obrazy. A přesně to mi pomáhá udržet rovnováhu a přináší i novou energii do mé práce realitního makléře.
 
 
  Jsem připravena pomoci i vám napsat vaši vlastní kapitolu. Pojďme společně najít i váš vysněný domov, nebo pro vaši nemovitost ty správné nové majitele. Celý tým realitních profesionálů RE/MAX Delux  se spojí, aby právě pro vás udělal maximum k vaší spokojenosti!

Gabriela Pajurková

Makléř

Certifikáty

Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.