Prosklené stěny a velká okna jsou dnes v módě

Když dnes stavíte rodinný dům, určitě budete uvažovat o tom, že si na jižní, jihovýchodní či jihozápadní stranu necháte velká okna nebo dokonce celou prosklenou stěnu, odkud bude ideálně přístup na terasu. Orientace domu a oken je logicky při plánování projektu velmi důležitá. A právě sluneční paprsky jsou to, co hlavně v zimních měsících oceníme. Naopak severní strana může zůstat klidně i úplně bez oken.

Když koupíte starý dům, který vyžaduje rekonstrukci, právě zvětšení oken, prosklené dveře na terasu nebo i celé prosklené stěny budete nejspíše zvažovat. Je to trend i luxus, ale více slunečního světla v domě očividně zlepšuje atmosféru.

Otevírací nebo fixní okna

Okna, a hlavně ta velká okna jsou celkem drahá. I proto spousta lidí volí v některých částech domu fixní okna, která nemůžete otevírat. Taková okna jsou totiž třeba o polovinu levnější než klasická okna, která můžete otevírat. A když se zamyslíte, nejspíše zjistíte, že v některých místech budou taková fixní okna stačit. Ideální je nakombinovat okna tak, abyste v každé místnosti měli některé okno, s možnosti otevírání.

Kapitolou samou pro sebe jsou pak prosklené balkónové dveře nebo francouzská okna. Tady si taky připlatíte, navíc u terasových dveří můžete zvolit dokonce posuvnou variantu, která umožňuje mít prosklené dveře ještě větší.

Dnešní moderní materiály umožňují mít celé prosklené stěny a zároveň dům neztrácí nic na svých tepelně izolačních vlastnostech. Takže proč do velkých oken a prosklených stěn nejít?

21.8.2021

O mně

Moje vášeň pro nemovitosti začala již v dětství, kdy jsem s nadšením stavěla domečky z kostek a celá města z písku.  Dnes o mnoho let později, pomáhám lidem najít nebo prodat skutečné domovy svým klientům. 
 
 
   Po studiu na obchodní škole a uměleckém designu v Praze, kde jsem se zamilovala do veškeré architektury jsem zjistila, že mě nejvíce naplňuje práce s lidmi a nemovitostmi. Realitní marketing pro mě není jen o prodeji domů, je to o vytváření příležitosti pro nové začátky, splněné sny a šťastné rodiny. 
 
 
   Za desítky let v obchodě jsem pochopila, že každý příběh je jedinečný a já jsem vděčná, že mohu být jeho součástí. Moje filozofie je jednoduchá: Poctivost, profesionalita a osobní přístup je pro mě samozřejmostí. Věřím, že klíčem k úspěchu je naslouchat potřebám klientů a překonávat jejich očekávání. Když zrovna nepracuji, stále ráda peču, jako kdysi dorty do mé kavárny, ale i maluji obrazy. A přesně to mi pomáhá udržet rovnováhu a přináší i novou energii do mé práce realitního makléře.
 
 
  Jsem připravena pomoci i vám napsat vaši vlastní kapitolu. Pojďme společně najít i váš vysněný domov, nebo pro vaši nemovitost ty správné nové majitele. Celý tým realitních profesionálů RE/MAX Delux  se spojí, aby právě pro vás udělal maximum k vaší spokojenosti!

Gabriela Pajurková

Makléř

Certifikáty

Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.