Reálné prodejní ceny na realitních serverech většinou nenajdete

Když se chystáte prodat svou nemovitost, základem je určit optimální prodejní cenu. S tím vám nejlépe pomůže makléř, ale prvně se asi podíváte, za kolik se prodávají srovnatelné nemovitosti ve stejné lokalitě. Tomuto přístupu se říká srovnávací metoda, ale vždy záleží na tom, s čím budete svou nemovitost srovnávat. Nejčastěji se lidé podívají na realitní servery, ale neuvědomují si, že ceny v inzerátech nejsou prodejní ceny.

Některé nemovitosti se prodájí dráž

Když je o nemovitost velký zájem, může jít třeba do aukce a ve výsledku se prodá i výrazně dráž, než kolik se uvádí v inzerátu na realitním serveru. To už však neuvidíte a nedozvíte se to. Reálné prodejní ceny zná pouze katastr nemovitostí, a přístup k ním má každá lepší realitní kancelář!

Další nemovitosti se prodají levněji

Některé nemovitosti se opravdu prodají za uvedenou cenu, ale i spousta nemovitostí na realitních serverech má prodejní cenu přestřelenou. Inzerát visí na serveru déle, a nikdo o nemovitost nemá zájem. Nakonec se prodá pod danou cenou, ale to se vy opět nedozvíte. Takže je jasné, reálné prodejní ceny na realitních serverech nenajdete. Nerozeznáte totiž, za kolik se nemovitost opravdu prodá.

Jak prodejní cenu určí makléř

Reálné ceny jsou zaznamenány v cenových mapách, které jsou aktuálně nejpřesnějším zdrojem dat pro stanovení prodejních cen nemovitostí. Realitní kanceláře si však platí přístup do cenových map a v kombinaci s dalšími metodami tak určí optimální prodejní cenu. Obecně platí, že se nejlépe určuje cena bytů ve velkých městech, kde probíhá řada transakcí. Naopak u rodinných domů na vesnicích je potřeba použít i další metody.

Když chcete svou nemovitost prodat, určitě se vyplatí spolupracovat s osvědčenou realitní kanceláří, která vám nejen pomůže určit prodejní cenu, ale celým prodejem vás bezpečně provede!

17.5.2021

O mně

Moje vášeň pro nemovitosti začala již v dětství, kdy jsem s nadšením stavěla domečky z kostek a celá města z písku.  Dnes o mnoho let později, pomáhám lidem najít nebo prodat skutečné domovy svým klientům. 
 
 
   Po studiu na obchodní škole a uměleckém designu v Praze, kde jsem se zamilovala do veškeré architektury jsem zjistila, že mě nejvíce naplňuje práce s lidmi a nemovitostmi. Realitní marketing pro mě není jen o prodeji domů, je to o vytváření příležitosti pro nové začátky, splněné sny a šťastné rodiny. 
 
 
   Za desítky let v obchodě jsem pochopila, že každý příběh je jedinečný a já jsem vděčná, že mohu být jeho součástí. Moje filozofie je jednoduchá: Poctivost, profesionalita a osobní přístup je pro mě samozřejmostí. Věřím, že klíčem k úspěchu je naslouchat potřebám klientů a překonávat jejich očekávání. Když zrovna nepracuji, stále ráda peču, jako kdysi dorty do mé kavárny, ale i maluji obrazy. A přesně to mi pomáhá udržet rovnováhu a přináší i novou energii do mé práce realitního makléře.
 
 
  Jsem připravena pomoci i vám napsat vaši vlastní kapitolu. Pojďme společně najít i váš vysněný domov, nebo pro vaši nemovitost ty správné nové majitele. Celý tým realitních profesionálů RE/MAX Delux  se spojí, aby právě pro vás udělal maximum k vaší spokojenosti!

Gabriela Pajurková

Makléř

Certifikáty

Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.