Rostoucí rodinné domy

Slyšeli jste už o konceptu rostoucích domů? Podstata je tady jasná, rostoucí domy fungují tak, že první postavíte jednu část domu, která je už obyvatelná, a když našetříte peníze, nebo máte potřebu dům rozšířit, necháte si postavit druhou část, případně časem i další a další. Záleží na konkrétním projektu, ale obecně platí, že rostoucí rodinné domy se dají časem celkem jednoduše rozšiřovat.

Základem je dobrý projekt

Rostoucí domy nabízejí některé specializované české stavební firmy, se kterými budete určitě tuto variantu konzultovat. Existují katalogové rostoucí domy, ale je možné navrhnout spolu s projektantem i vlastní originální rostoucí dům. Koncepce výstavby však musí být důkladně promyšlená. Rostoucí domy se mohou rozrůstat do šířky i do výšky, dle projektu.

Výhody rostoucích domů

Základní výhodou je možnost začít stavět vlastní dům co nejdříve. První minimalistická část, kterou už můžete ve dvou bez problémů obývat, se dá pořídit velmi levně, řekněme do milionu korun. Nemusíte se hned zatěžovat těžší hypotékou, navíc na vyšší hypotéku možná zatím ani nedosáhnete.

Časem se obvykle rodina rozrůstá, příjmy se zvyšují a vy si budete moci dovolit rozšíření domu. Během přístavby je myšleno na to, aby nebylo narušeno stávající bydlení, což je další nezanedbatelná výhoda.

Příprava na rostoucí dům

Už během tvorby projektu je potřeba myslet dopředu. Musíte mít dostatečně velký pozemek, na místě budoucího rozšíření nebudete sázet stromy a musíte počítat i s rozvody energií a napojením dalších modulů domů. U rostoucích domů je jednoduše nutné už od začátku po všech stránkách počítat s tím, že dostavbu (rozšíření) budete jednoho dne realizovat.

5.10.2020

O mně

Moje vášeň pro nemovitosti začala již v dětství, kdy jsem s nadšením stavěla domečky z kostek a celá města z písku.  Dnes o mnoho let později, pomáhám lidem najít nebo prodat skutečné domovy svým klientům. 
 
 
   Po studiu na obchodní škole a uměleckém designu v Praze, kde jsem se zamilovala do veškeré architektury jsem zjistila, že mě nejvíce naplňuje práce s lidmi a nemovitostmi. Realitní marketing pro mě není jen o prodeji domů, je to o vytváření příležitosti pro nové začátky, splněné sny a šťastné rodiny. 
 
 
   Za desítky let v obchodě jsem pochopila, že každý příběh je jedinečný a já jsem vděčná, že mohu být jeho součástí. Moje filozofie je jednoduchá: Poctivost, profesionalita a osobní přístup je pro mě samozřejmostí. Věřím, že klíčem k úspěchu je naslouchat potřebám klientů a překonávat jejich očekávání. Když zrovna nepracuji, stále ráda peču, jako kdysi dorty do mé kavárny, ale i maluji obrazy. A přesně to mi pomáhá udržet rovnováhu a přináší i novou energii do mé práce realitního makléře.
 
 
  Jsem připravena pomoci i vám napsat vaši vlastní kapitolu. Pojďme společně najít i váš vysněný domov, nebo pro vaši nemovitost ty správné nové majitele. Celý tým realitních profesionálů RE/MAX Delux  se spojí, aby právě pro vás udělal maximum k vaší spokojenosti!

Gabriela Pajurková

Makléř

Certifikáty

Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.