Malé balkony lze používat k uskladnění štaflí, bas od piva nebo nepoužívaných květináčů. Byla by to ale velká chyba! I mini balkon vám může posloužit k příjemné grilovačce s přáteli. Stačí jen pořídit vhodný gril, který nezabere moc místa a který neprodukuje kouř z dřevěného uhlí. O tom, zda váš steak bude chutnat skvěle, totiž nerozhoduje, máte-li gril velký nebo malý, na dřevěné uhlí či elektřinu, ale žár, kterého je vaše grilovací zařízení schopno. Grily jsou malé, skladné a přitom dostatečně výkonné. Stačí jim málo místa, a hodí se tak na každý balkon, terasu, nebo předzahrádku městského bytu.
Grily jsou na elektřinu i na plyn, takže nemusíte řešit zásobu briket nebo kam s popelem. Stačí zastrčit do zásuvky, popřípadě připojit plynovou bombu, nastavit požadovanou teplotu, chvilku počkat a příprava vašeho oblíbeného jídla může začít. Jediný problém, který pak může nastat, je že vůně grilovaného masa přiláká sousedy. Při nákupu surovin tedy raději počítejte s několika porcemi navíc.
Ačkoliv je maso zdaleka nejoblíbenější grilovanou pochoutkou, není to pochopitelně jediná surovina, která se dá grilovat. Oblíbená a chutná je rovněž grilovaná zelenina. Její výhodou je, že se nemusí připravovat dopředu jako maso. Stačí ji potřít marinádou, případně jen posypat kořením a bylinkami, a může se rovnou grilovat. Za pár minut je hotovo. A na rozdíl od masa zeleninu nenechávejte odležet. Ke grilování se nejvíce hodí brambory, dále rajčata, cuketa, lilek, ale také cibule nebo kukuřice.
Grilování se nemusíte vzdát, ani když u vašeho bytu balkon chybí. Malé grily na dřevěné uhlí můžete vzít kamkoliv s sebou, a prokázat tak, že na velikosti opravdu nezáleží. S dobře rozžhaveným roštem z kvalitního materiálu zvládnete i velké divadlo – tedy nasytit i větší společnost. Zakončit pracovní den grilovačkou uprostřed města vás nabije takovou energií, jako byste večer trávili na chatě či na dovolené.
Pokud patříte k těm, kteří nemusí řešit nedostatek místa – tedy pokud máte k dispozici zahradu či větší terasu, pak pro vás máme kulinářskou výzvu: připravte si kompletní menu včetně přílohy či dezertu mimo kuchyň – venku! Koho by bavilo trávit v hezkém počasí čas vařením doma? Můžete mít vybavenou venkovní kuchyni hned a přitom nemusíte budovat nic složitého, stačí pořídit si jeden z grilů. Základem je dvoudílný rošt s vyjímatelnou střední částí, kterou lze nahradit například pánví wok, kamenem na pizzu nebo třeba speciálním litinovým roštem. Každý nástavec představuje vlastní kulinářský svět a nespočet možností přípravy dobrého jídla. Na přípravu kompletního menu vám tak postačí jeden jediný gril a vy si užijete krásné počasí, spoustu zábavy a především skvělé jídlo.
V obchodě se pohybuji od svých 20 let. Dříve jsem působil jako makléř v předchozí kanceláři Tomáše Šimka. Když mne oslovil s tím, že si koupil franšízu RE/MAX Delux a chce pomoci postavit nejlepší kancelář na Moravě, znělo to jako obrovská výzva a ty já miluji. Takže jsem bez váhání nabídku ihned přijal!
V kanceláři působím v oblasti lidských zdrojů a mentoringu nových makléřů v obchodní praxi. Chci, aby se v naší kanceláři makléři cítili dobře a byli úspěšní. Také je pro mne důležité, aby se v teamu Delux všichni dobře bavili! Moje práce připomíná částečně funkci preceptora = starám se o to, aby všechno hrálo tak, jak má!
Osobně mne nejvíce naplňuje, když vidím, jak se z úplného nováčka za naší pomoci během krátké doby stane úspěšný makléř s řadou spokojených klientů, kteří ho rádi doporučují.
Při svoji práci a v životě vyznávám jedinou filozofii: Musí to být pořádná jízda!