Aktuální data z úvěrového trhu za měsíc ÚNOR 2024

Růst hypotečního trhu pomalu pokračoval i v únoru. Celková produkce úvěrů na bydlení v únoru dosáhla 15,78 mld. Kč, přičemž hypoteční banky si připsaly úvěry za 14,73 mld. Kč a stavební spořitelny 1,05 mld. Kč. Produkce na hranici 16 mld. Kč je velmi dobrým výsledkem pro jeden z produkčně nejslabších měsíců roku, kterým únor tradičně bývá. V meziročním srovnání úvěrová produkce narostla o více jak 100 %, to je bezesporu skvělá zpráva, jen kdyby základna loňského února nebyla tak nízká. Meziměsíční srovnání je již o něco objektivnějším pohledem na realitu hypotečního trhu a únorová produkce vyšší o necelé 3 mld. Kč je dobrým příslibem do dalších měsíců roku. Hypoteční trh s postupným poklesem úrokových sazeb prostě ožívá.  

Pokud se podíváme blíže na úrokové sazby, v únoru pokračoval další viditelnější pokles sazeb na realizovaných úvěrech a to o 18 bazických bodů na hodnotu 5,35 %. Pokud by sazby klesaly podobným tempem, mohli bychom se na konci roku pohybovat na hranici 4 %. Jak je tento scénář pravděpodobný, nechme zatím bez odpovědi. Nabídkové sazby na začátku března sice narostly oproti únoru o 2 bazické body, což je ale naprosto nepodstatné. Pokles úrokových swapů se zastavil a průměrná hodnota pětiletého swapu za březen bude velmi podobná té únorové. ČNB na svém posledním měnově politickém jednání snížila svou základní sazbu na úroveň 5,75 % v souladu s očekáváním. Následující jednání ČNB o sazbách se uskuteční 2. 5. a předpokládá se další snížení základní sazby. Všechny indicie tedy ukazují na lepší časy, alespoň tedy z pohledu klientů.

27.3.2024

O mně

„Když dva dělají totéž, nikdy to není totéž“

„Neříkejte nemůžu, řekněte, jak to můžeme udělat.“

 

V dynamickém světě realitních transakcí vyniká jedinečná osobnost, která přináší nadšení, odhodlání a unikátní přístup. Jsem právě takovým člověkem, který se s vášní věnuje své práci a hledá inovativní způsoby, jak dosáhnout jedinečných výsledků pro své klienty.

 

Před třemi lety se můj manžel připojil k realitní kanceláři RE/MAX  Delux, prošel úžasným školením, a stejnou cestou jsem se vydala i já. To bylo rozhodující pro moji touhu postavit se na vlastní nohy a být samostatná. Splnil se mi sen. Zapojila jsem se do fotografování a natáčení videí pro manžela a kolegy a dnes již nabízím tyto služby na té nejvyšší kvalitativní úrovni. Společně s manželem tvoříme tým i v pracovním životě a je to naprosto úžasné, i když někomu to může připadat, jako opravdová šílenost, ale nám to vyhovuje. Společně jsme silnější!

 

Jednou z klíčových vlastností, která nás odlišuje, je schopnost přistupovat ke každé nemovitosti individuálně a s maximální důvěrou. Chápeme, že každý klient a každá nemovitost jsou unikátní, a proto hledáme ta nejlepší řešení, která odpovídají vašim konkrétním potřebám. Vždy pracujeme a dáváme každé nemovitosti maximum s důrazem na inovace a moderní technologie. Přinášíme do své práce špičkové nástroje a strategie, které usnadňují a zrychlují celý realitní proces pro vás, naše klienty.

 

Mimo realitní svět jsem přátelská, tvrdohlavá a vždy se snažím vyjít vstříc potřebám lidí kolem sebe. Pro mě není slovo „ne“ akceptovatelné; vždy hledám možnosti a řešení. Jako Býk ve znamení horoskopu odmítám slova typu „to nedáš“ nebo „nemáš šanci“, a s hrdostí dokazuji, že když se chce, všechno na světě je možné.

 

Se mnou a mým manželem na palubě, můžete očekávat jedinečný a bezstarostný realitní zážitek. Neseme s sebou vášeň pro práci a odhodlání k dosažení nejlepších  výsledků pro naše klienty. Jedinečný osobním přístup, moderní nástroje a inovativní myšlení.

 

Prožijte s námi SVŮJ realitní sen!

Marie Seidlová

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.