Když je nepřítelem prodeje samotný majitel –  co vše může pokazit, a jak si může nemovitost znehodnotit?

Když někdo prodává nemovitost, osloví realitní kancelář (nebo ji vůbec neosloví), ale nenechá si příliš poradit, mohou vzniknout různé situace, které prodeji příliš nepomáhají. A vězte, že je to celkem častá situace, která opravdu v praxi ve výsledku snižuje cenu, za kterou se nakonec nemovitost prodá. A někdy i dost výrazně pod cenou…

Přestřelená prodejní cena

Velmi častá je situace, kdy si majitel nenechá vysvětlit stav nemovitosti a tvrdohlavě trvá na vyšší ceně, než za kterou je možné reálně nemovitost prodat. Výsledek bývá takový, že inzerát visí na internetu nepřiměřeně dlouho, a kupce se nedaří najít. Po čase obvykle majitel ustoupí a cena se sníží, jenže nemovitost už vypadá, že s ní něco není v pořádku. Potencionální zájemci si říkají, proč o nemovitost nemá nikdo takovou dobu zájem, proč se snižuje cena. A hledají raději někde jinde. Nakonec se nemovitost prodá ještě za nižší cenu, než kterou navrhoval na začátku zkušený makléř! Původní majitel bohužel ani často neví, že nemovitost prodal špatně a chodí tak po světě a přesvědčuje sebe i ostatní, že prodal dobře (ušetřil na RK) opak je však pravdou…

Špatná prezentace, více inzerátů a další trable

Další problémy, které s prodejem nemovitosti a svéhlavým majitelem souvisí, jsou například neprofesionální prezentace, podivné fotky, více inzerátů na stejnou nemovitost apod. To vše vede k tomu, že nemovitost působí podezřele, prodá se za méně peněz a za delší čas. Jestli vůbec. Neznamená to, že nemůžete prodávat dům či byt sami, ale je dobré se alespoň poradit se známým makléřem, nebo si dát na začátku nezávislou schůzku se zkušenou realitní kanceláří.

Nejde vždy jen o cenu, ale hodí se třeba investovat do home stagingu, tedy přípravy nemovitosti k prodeji, případně pozvat zahradníky, aby zkrášlili před prodejem zahradu. Nejdůležitější je však nakonec stejně cena a samotná prezentace nemovitosti. A tady vyhráváte, když za vámi stojí renomovaná realitní kancelář, která vás podporuje.

29.10.2020

O mně

„Když dva dělají totéž, nikdy to není totéž“

„Neříkejte nemůžu, řekněte, jak to můžeme udělat.“

 

V dynamickém světě realitních transakcí vyniká jedinečná osobnost, která přináší nadšení, odhodlání a unikátní přístup. Jsem právě takovým člověkem, který se s vášní věnuje své práci a hledá inovativní způsoby, jak dosáhnout jedinečných výsledků pro své klienty.

 

Před třemi lety se můj manžel připojil k realitní kanceláři RE/MAX  Delux, prošel úžasným školením, a stejnou cestou jsem se vydala i já. To bylo rozhodující pro moji touhu postavit se na vlastní nohy a být samostatná. Splnil se mi sen. Zapojila jsem se do fotografování a natáčení videí pro manžela a kolegy a dnes již nabízím tyto služby na té nejvyšší kvalitativní úrovni. Společně s manželem tvoříme tým i v pracovním životě a je to naprosto úžasné, i když někomu to může připadat, jako opravdová šílenost, ale nám to vyhovuje. Společně jsme silnější!

 

Jednou z klíčových vlastností, která nás odlišuje, je schopnost přistupovat ke každé nemovitosti individuálně a s maximální důvěrou. Chápeme, že každý klient a každá nemovitost jsou unikátní, a proto hledáme ta nejlepší řešení, která odpovídají vašim konkrétním potřebám. Vždy pracujeme a dáváme každé nemovitosti maximum s důrazem na inovace a moderní technologie. Přinášíme do své práce špičkové nástroje a strategie, které usnadňují a zrychlují celý realitní proces pro vás, naše klienty.

 

Mimo realitní svět jsem přátelská, tvrdohlavá a vždy se snažím vyjít vstříc potřebám lidí kolem sebe. Pro mě není slovo „ne“ akceptovatelné; vždy hledám možnosti a řešení. Jako Býk ve znamení horoskopu odmítám slova typu „to nedáš“ nebo „nemáš šanci“, a s hrdostí dokazuji, že když se chce, všechno na světě je možné.

 

Se mnou a mým manželem na palubě, můžete očekávat jedinečný a bezstarostný realitní zážitek. Neseme s sebou vášeň pro práci a odhodlání k dosažení nejlepších  výsledků pro naše klienty. Jedinečný osobním přístup, moderní nástroje a inovativní myšlení.

 

Prožijte s námi SVŮJ realitní sen!

Marie Seidlová

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.