Startovací byty pro mladé

Startovací bydlení je druh nájemního bydlení, které poskytují mladým lidem některá města. Tento druh bydlení je obvykle na dobu určitou a cílem je podpořit mladé lidi, kteří se osamostatňují, a stěhují se od rodičů. Mladým se pronajímají městské nebo obecní byty za nižší nájemné s tím, že žadatelé musí splnit určitá kritéria, aby o startovací byty mohli zažádat.

Jaké podmínky je potřeba splnit

Obecně platí, že každé město, které startovací byty nabízí, má jiné podmínky, které musí žadatelé splnit. Obecně to bývají tyto podmínky:

  • Mladí lidé. Žadatel musí být ve věku od 18 do 30, případně i 35 let (v každém městě jinak).
  • Ekonomicky aktivní. Žadatel musí doložit, že má každý měsíc určitý příjem, je zaměstnaný případně podniká jako OSVČ.
  • Nesmí vlastnit jinou nemovitost k bydlení. Žadatel obvykle nesmí být vlastníkem jiné nemovitosti, kde by mohl bydlet.
  • Nemá dluhy z nájmů. Žadatel by neměl mít dluhy z předchozích nájmů ani jiné dluhy vůči městu.

Podmínek je mnohem více, ale jsou v každém městě jiné. Někde pronajímají startovací byty jen párům a rodinám, jinde omezují počet rodinných členů, někde je potřeba mít v místě trvalý pobyt apod.

Nájem jen na dobu určitou

Důležitým faktorem je délka nájemní smlouvy. Někde je to 1 rok, jinde třeba i 4 roky. Obvykle je první rok nájemné velmi nízké (například 50 Kč za metr čtvereční), ale ve smlouvě bude, že se časem bude zvedat. Po uplynutí doby nájmu se smlouva nebude prodlužovat a mladí lidé by měli být připraveni zařídit si jiné bydlení, ideálně vlastní. Energie si logicky nájemníci platí sami dle spotřeby.

O výběru nájemníka rozhodne losování

V neposlední řadě je dobré zmínit, že žadatelů je logicky vždy více než startovacích bytů. O výběru nájemníka pak rozhoduje losování. Případně je zde například podmínka, že mají přednost rodiny s dětmi. Tady opět záleží na každém konkrétním městě.

30.3.2021

O mně

„Když dva dělají totéž, nikdy to není totéž“

„Neříkejte nemůžu, řekněte, jak to můžeme udělat.“

 

V dynamickém světě realitních transakcí vyniká jedinečná osobnost, která přináší nadšení, odhodlání a unikátní přístup. Jsem právě takovým člověkem, který se s vášní věnuje své práci a hledá inovativní způsoby, jak dosáhnout jedinečných výsledků pro své klienty.

 

Před třemi lety se můj manžel připojil k realitní kanceláři RE/MAX  Delux, prošel úžasným školením, a stejnou cestou jsem se vydala i já. To bylo rozhodující pro moji touhu postavit se na vlastní nohy a být samostatná. Splnil se mi sen. Zapojila jsem se do fotografování a natáčení videí pro manžela a kolegy a dnes již nabízím tyto služby na té nejvyšší kvalitativní úrovni. Společně s manželem tvoříme tým i v pracovním životě a je to naprosto úžasné, i když někomu to může připadat, jako opravdová šílenost, ale nám to vyhovuje. Společně jsme silnější!

 

Jednou z klíčových vlastností, která nás odlišuje, je schopnost přistupovat ke každé nemovitosti individuálně a s maximální důvěrou. Chápeme, že každý klient a každá nemovitost jsou unikátní, a proto hledáme ta nejlepší řešení, která odpovídají vašim konkrétním potřebám. Vždy pracujeme a dáváme každé nemovitosti maximum s důrazem na inovace a moderní technologie. Přinášíme do své práce špičkové nástroje a strategie, které usnadňují a zrychlují celý realitní proces pro vás, naše klienty.

 

Mimo realitní svět jsem přátelská, tvrdohlavá a vždy se snažím vyjít vstříc potřebám lidí kolem sebe. Pro mě není slovo „ne“ akceptovatelné; vždy hledám možnosti a řešení. Jako Býk ve znamení horoskopu odmítám slova typu „to nedáš“ nebo „nemáš šanci“, a s hrdostí dokazuji, že když se chce, všechno na světě je možné.

 

Se mnou a mým manželem na palubě, můžete očekávat jedinečný a bezstarostný realitní zážitek. Neseme s sebou vášeň pro práci a odhodlání k dosažení nejlepších  výsledků pro naše klienty. Jedinečný osobním přístup, moderní nástroje a inovativní myšlení.

 

Prožijte s námi SVŮJ realitní sen!

Marie Seidlová

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.