Dřevostavby jsou v kurzu - rozdíly mezi srubem a roubenkou

Dřevostavby jsou stále oblíbenější. Staví je mladé rodiny i starší lidé, kteří se chtějí odstěhovat z města. Nejčastěji se staví jednoduché montované domy, ale fajnšmekři si troufnou i na dřevostavby z masivního dřeva, tedy na sruby a roubenky. Zajímavé je, že sruby i roubenky mají skvělé izolační vlastnosti, takže je v nich v létě příjemně chladno a v zimě zase drží teplo. Víte jak srub a roubenka vypadají, a jaké jsou mezi nimi základní rozdíly?

Srub je vyroben z kulatiny

Pod pojmem srub si asi většina z nás představí klasickou dřevěnou stavbu z kulatiny. Sruby jsou tím typické, používá se často pouze odkorněná kulatina, která se nijak tvarově neupravuje. Klády se vyskládají na sebe s přesahy v rozích. Ke stavbě srubu, tedy k hrubé stavbě, potřebujete jen minimum nástrojů - motorovou pilu, úhlovou brusku a ideálně autojeřáb, kterým se kulatina ukládá na své místo.

Roubenka je z masivních hranolů

Klasická roubenka se obvykle staví z hraněných masivních dřevěných trámů. Rohy trámů se spojují různými druhy tesařských spojů. Některé firmy vyrábějí roubenky také ze sušeného lepeného dřeva. Stavba roubenky ani srubu není o nic levnější než stavba z klasických materiálů, ale lidé ji volí, protože má své nezaměnitelné kouzlo a atmosféru.

Stavět sami nebo na klíč

Stavět si srub či roubenku svépomocí je samozřejmě extrémně náročné, ale když je člověk šikovný, má dost sil a trpělivost, zvládnout se dá vše. Když si chcete nechat dřevostavbu z masivu postavit na klíč, najdete dnes spousty firem, které to nabízejí. Ale samozřejmě si to hezky zaplatíte. Další variantou je koupit už postavenou roubenku či srub, a můžete se přestěhovat okamžitě.

22.4.2021

O mně

 

Každý z nás denně zažíváme nové věci a stále se učíme, jak se vypořádat s každodenními výzvami, které nám život přináší. Ve světě obchodu se pohybuji 18 let a každý další den je i pro mě novou výzvou a zkušeností, kterou přijímám s pokorou a cílem být lepším člověkem. Moje práce mě naplňuje a jsem rád, že mohu říci „práce je mi radostí“ !

 

V mém podnikání se odráží empatie, profesionalita a maximální odpovědnost za plnou spokojenost mého klienta. Zajišťuji pro Vás profesionální práci fotografa, 2D i 3D půdorysy, home-staging, video-prohlídky, prohlídky s dronem i prezentaci na sociálních sítích a renomovaných inzertních serverech. Vše, co dělám, provádím naplno a s jasným cílem prodat Vaši nemovitost za nejvyšší možnou cenu!

 

Díky společnosti RE/MAX, která je lídrem na světovém realitním trhu, je moje neustálé vzdělávání zárukou kvality poskytovaných služeb. Jsem hrdý na to, že mohu být v týmu plného profesionálů v naši realitní kanceláři Delux.

 

Někdo říká, že cesta k cíli není důležitá, ale pro mě právě ta cesta je cíl. Každá vede jinými zákoutími, každá bude vždy jiná ať už vybereme jakýkoliv směr. Se mnou budete vždy bezpečně našlapovat s přesně daným cílem. Vaše plná spokojenost je mým nejlepším doporučením.

 

Na mne se můžete spolehnout!

Certifikáty

195x200_RMX_SILVER 195x200_RMX_Aukcni_specialista 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.