Jarní stavební sezóna nejspíš ještě zdraží nemovitosti

V současné době vidíme, jak všechno včetně nemovitostí zdražuje. Obzvláště se mluví o výstavbě nových domů, která je závislá na ceně stavebních materiálů. Právě ceny stavebních materiálů rostou nejvíce. Odborníci však tvrdí, že na jaře přijde ještě další zdražení, protože stavební firmy si vyčíslí své náklady a přijdou s vyššími cenami. Pojďme se podívat, co všechno nasvědčuje jarnímu zdražování ve stavebnictví:

  • Zdražení energií. To, že se výrazně zdražují energie, se podepisuje pod zdražování veškerých služeb ve stavebnictví.
  • Pomalá doprava zboží z Číny. Spousta výrobků, které jsou ve stavebnictví potřeba, se dováží z Číny. Zásobování však vázne a nevypadá to, že by mělo nějak zrychlit.
  • Zdražení stavebních materiálů. Drtivá většina stavebních materiálů výrazně zdražila, což se samozřejmě promítá do konečné ceny každé stavby. Dřevo, ocel, zateplovací materiály apod.
  • Konec nasmlouvaných cen. Spousta větších firem měla v roce 2021 nasmlouvané fixní ceny materiálů, což ovšem obvykle s koncem kalendářního roku končí a nové ceny tak budou o dost vyšší.

Vše výše uvedené napovídá tomu, že zdražování ve stavebnictví není konec, spíše naopak. Na jaře, kdy se rozjede stavební sezóna, se dá počítat s tím, že ceny ještě poletí nahoru. Tím pádem se zdraží i nemovitosti, novostavby nepochybně, ale zdraží i rekonstrukce. Stavební firmy mají nečekaně obrovské náklady a mnohdy je do svých cen ještě nepromítly, což se na jaře bezpochyby změní. Stavební firmy začnou s novou cenovou politikou.

26.12.2021

O mně

 

Každý z nás denně zažíváme nové věci a stále se učíme, jak se vypořádat s každodenními výzvami, které nám život přináší. Ve světě obchodu se pohybuji 18 let a každý další den je i pro mě novou výzvou a zkušeností, kterou přijímám s pokorou a cílem být lepším člověkem. Moje práce mě naplňuje a jsem rád, že mohu říci „práce je mi radostí“ !

 

V mém podnikání se odráží empatie, profesionalita a maximální odpovědnost za plnou spokojenost mého klienta. Zajišťuji pro Vás profesionální práci fotografa, 2D i 3D půdorysy, home-staging, video-prohlídky, prohlídky s dronem i prezentaci na sociálních sítích a renomovaných inzertních serverech. Vše, co dělám, provádím naplno a s jasným cílem prodat Vaši nemovitost za nejvyšší možnou cenu!

 

Díky společnosti RE/MAX, která je lídrem na světovém realitním trhu, je moje neustálé vzdělávání zárukou kvality poskytovaných služeb. Jsem hrdý na to, že mohu být v týmu plného profesionálů v naši realitní kanceláři Delux.

 

Někdo říká, že cesta k cíli není důležitá, ale pro mě právě ta cesta je cíl. Každá vede jinými zákoutími, každá bude vždy jiná ať už vybereme jakýkoliv směr. Se mnou budete vždy bezpečně našlapovat s přesně daným cílem. Vaše plná spokojenost je mým nejlepším doporučením.

 

Na mne se můžete spolehnout!

Certifikáty

195x200_RMX_SILVER 195x200_RMX_Aukcni_specialista 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.