Kdy je čas na novou střechu

Střecha je u každé stavby velmi důležitá. Když je v pořádku střecha a do domu nezatéká, je to základ úspěchu. Pod střechou pak můžete dělat v klidu další rekonstrukce. Proto je potřeba mít střechu v pořádku. Jak poznáte, kdy je čas na rekonstrukci střechy? Obecně platí, že když už vám do domu přes střechu zatéká, je nejvyšší čas něco s tím dělat. Střechu zkontrolujte před každou zimou.

Když třeba koupíte starou chalupu a chystáte se na rekonstrukci, začnete nejspíše od střechy. Určitě se vyplatí poradit se se zkušeným stavařem. Někdy je to jasné a musí se dát nová střešní krytina, což je investice v řádech statisíců korun, jindy stačí jen pozvat klempíře, ať stávající krytinu opraví. Pravdou je, že můžete mít na střeše 80 let starou krytinu z betonových tašek, která zvenku už nevypadá vábně, ale může v klidu vydržet funkční dalších 50 let. Naopak nové pálené tašky mohou být za 15 let poškozené a bude je nutné vyměnit. Stav střešní krytiny by měl ohodnotit zkušený odborník.

Ještě důležitější, než krytina je stav krovů. Když je ve špatném stavu krov nebo latě, rekonstrukce je nezbytná. Krov se dá zpevnit, doplnit nebo udělat úplně nový. Právě na stavu krovu záleží i výběr střešní krytiny, protože staré krovy byly stavěny na určitou nosnost, proto se na ně vyplatí dávat spíše lehčí krytiny (například plechové).

Ke střeše patří také komín, oplechování, okapy… To všechno je dobré před zimou zkontrolovat a případně opravit, aby netekla voda přímo na fasádu nebo aby vám do domu nezatékalo kolem komínu. Rekonstrukce střechy není zrovna levná záležitost, ale když je na ni čas, tak je potřeba ji udělat pořádně.

27.10.2021

O mně

 

Každý z nás denně zažíváme nové věci a stále se učíme, jak se vypořádat s každodenními výzvami, které nám život přináší. Ve světě obchodu se pohybuji 18 let a každý další den je i pro mě novou výzvou a zkušeností, kterou přijímám s pokorou a cílem být lepším člověkem. Moje práce mě naplňuje a jsem rád, že mohu říci „práce je mi radostí“ !

 

V mém podnikání se odráží empatie, profesionalita a maximální odpovědnost za plnou spokojenost mého klienta. Zajišťuji pro Vás profesionální práci fotografa, 2D i 3D půdorysy, home-staging, video-prohlídky, prohlídky s dronem i prezentaci na sociálních sítích a renomovaných inzertních serverech. Vše, co dělám, provádím naplno a s jasným cílem prodat Vaši nemovitost za nejvyšší možnou cenu!

 

Díky společnosti RE/MAX, která je lídrem na světovém realitním trhu, je moje neustálé vzdělávání zárukou kvality poskytovaných služeb. Jsem hrdý na to, že mohu být v týmu plného profesionálů v naši realitní kanceláři Delux.

 

Někdo říká, že cesta k cíli není důležitá, ale pro mě právě ta cesta je cíl. Každá vede jinými zákoutími, každá bude vždy jiná ať už vybereme jakýkoliv směr. Se mnou budete vždy bezpečně našlapovat s přesně daným cílem. Vaše plná spokojenost je mým nejlepším doporučením.

 

Na mne se můžete spolehnout!

Certifikáty

195x200_RMX_SILVER 195x200_RMX_Aukcni_specialista 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.