Na co můžete získat dotace, když stavíte dům

Víte o tom, že při stavbě domu či jeho rekonstrukci můžete možná dosáhnout na některé dotace? Například od letošního roku (2020) začaly platit nové předpisy pro výstavbu rodinných domů i komerčních staveb. Stavební úřady při posouzení žádosti o stavební povolení vyhoví pouze těm žadatelům, kteří plánují výstavbu domu s energetickou spotřebou alespoň o 5 % nižší, než je současný dům. To platí pouze pro novostavby, netýká se to rekreačních objektů ani rekonstrukcí.

Celkově platí, že stát dává dotace hlavně na energeticky úsporné stavby, které mají nižší provozní náklady, čímž se méně znečišťuje životní prostředí. Dotace by právě měly kompenzovat vyšší náklady na takovouto stavbu.

Nová zelená úsporám

Nejznámější dotací je Nová zelená úsporám. V rámci tohoto programu můžete dotaci využít na efektivní vytápění, zateplení domu nebo třeba na pořízení solárních panelů. Vyřídit takovou žádost o dotaci však není moc jednoduché, spíše je to bohužel složitá administrativa. I proto jsou firmy, které nabízejí pomoc právě se získáváním dotací.

Další dotace

Mezi další dotace patří například program Kotlíkové dotace, což je program podporující nové způsoby vytápění. Dotace můžete získat i na zelenou střechu, aktivní využívání dešťové vody nebo i stínění oken. Zajímavostí je, že když máte objekt větší než 350 m2, musí být takováto stavba energeticky úsporná. To znamená dobře zateplená, s kvalitními okny a dveřmi apod.

Nejrůznější dotace se vztahují nejen na novostavby, ale spousta jich je i na rekonstrukce stávajících objektů.

29.11.2020

O mně

 

Každý z nás denně zažíváme nové věci a stále se učíme, jak se vypořádat s každodenními výzvami, které nám život přináší. Ve světě obchodu se pohybuji 18 let a každý další den je i pro mě novou výzvou a zkušeností, kterou přijímám s pokorou a cílem být lepším člověkem. Moje práce mě naplňuje a jsem rád, že mohu říci „práce je mi radostí“ !

 

V mém podnikání se odráží empatie, profesionalita a maximální odpovědnost za plnou spokojenost mého klienta. Zajišťuji pro Vás profesionální práci fotografa, 2D i 3D půdorysy, home-staging, video-prohlídky, prohlídky s dronem i prezentaci na sociálních sítích a renomovaných inzertních serverech. Vše, co dělám, provádím naplno a s jasným cílem prodat Vaši nemovitost za nejvyšší možnou cenu!

 

Díky společnosti RE/MAX, která je lídrem na světovém realitním trhu, je moje neustálé vzdělávání zárukou kvality poskytovaných služeb. Jsem hrdý na to, že mohu být v týmu plného profesionálů v naši realitní kanceláři Delux.

 

Někdo říká, že cesta k cíli není důležitá, ale pro mě právě ta cesta je cíl. Každá vede jinými zákoutími, každá bude vždy jiná ať už vybereme jakýkoliv směr. Se mnou budete vždy bezpečně našlapovat s přesně daným cílem. Vaše plná spokojenost je mým nejlepším doporučením.

 

Na mne se můžete spolehnout!

Certifikáty

195x200_RMX_SILVER 195x200_RMX_Aukcni_specialista 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.