Nejlepší vyjednávací pozici má ten, kdo s koupí nemovitosti nespěchá

Při prodeji a nákupu nemovitosti se ve spoustě případů vyjednává o ceně. Je to běžná věc. Obecně platí, že nejlepší vyjednávací pozici má vždy ten, kdo s koupí nespěchá. Když člověk nespěchá, může se na nákup dobře připravit, sledovat trh a vůbec vyčkat na správnou nabídku. Ideální pak je, když ještě spolupracuje se schopným makléřem.

Co kupujícímu pomůže

Kupujícímu se určitě hodí mít v ruce nezávislý odhad ceny nemovitosti, který mu může zajistit právě makléř. Velmi výhodné je nechat si byt nebo dům zkontrolovat inspektorem nemovitosti. Ten může odhalit vady, které bude muset kupující vyřešit, pokud se rozhodne stavbu koupit. A to samozřejmě ovlivňuje prodejní cenu nemovitosti. Kupující by měl společně se svým makléřem také sledovat vývoj inzerce, aby věděl, jak dlouho (a za kolik) už se nemovitost nabízí. Čím déle už je v nabídce, tím větší je šance získat slevu.

Co může kupující nabídnout navíc

Aby měl kupující šanci na slevu, může navrhnout určité kompromisy. Například možnost, že po koupi nemovitosti v ní může bývalý majitel ještě chvíli bydlet, nebo může nabídnout zaplacení v hotovosti, případně i dát část kupní ceny už předem. Obecně platí, že když vyjde kupující prodávajícímu jakkoliv vstříc, má větší šanci získat i zajímavou slevu.

Kdy a jak se na slevu zeptat

Zeptat se na slevu není tak jednoduché, proto je lepší, když to v pravý čas udělá makléř. Důležité je být bez emocí, s nadhledem a nebrat si během vyjednávání nic osobně. Jde přece hlavně o obchod, i když se jedná o velké částky. Určitě buďte celou dobu féroví a upřímní!

27.2.2021

O mně

 

Každý z nás denně zažíváme nové věci a stále se učíme, jak se vypořádat s každodenními výzvami, které nám život přináší. Ve světě obchodu se pohybuji 18 let a každý další den je i pro mě novou výzvou a zkušeností, kterou přijímám s pokorou a cílem být lepším člověkem. Moje práce mě naplňuje a jsem rád, že mohu říci „práce je mi radostí“ !

 

V mém podnikání se odráží empatie, profesionalita a maximální odpovědnost za plnou spokojenost mého klienta. Zajišťuji pro Vás profesionální práci fotografa, 2D i 3D půdorysy, home-staging, video-prohlídky, prohlídky s dronem i prezentaci na sociálních sítích a renomovaných inzertních serverech. Vše, co dělám, provádím naplno a s jasným cílem prodat Vaši nemovitost za nejvyšší možnou cenu!

 

Díky společnosti RE/MAX, která je lídrem na světovém realitním trhu, je moje neustálé vzdělávání zárukou kvality poskytovaných služeb. Jsem hrdý na to, že mohu být v týmu plného profesionálů v naši realitní kanceláři Delux.

 

Někdo říká, že cesta k cíli není důležitá, ale pro mě právě ta cesta je cíl. Každá vede jinými zákoutími, každá bude vždy jiná ať už vybereme jakýkoliv směr. Se mnou budete vždy bezpečně našlapovat s přesně daným cílem. Vaše plná spokojenost je mým nejlepším doporučením.

 

Na mne se můžete spolehnout!

Certifikáty

195x200_RMX_SILVER 195x200_RMX_Aukcni_specialista 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.