Plánujete stavět dům? Zvažte jeho velikost!

V dnešní době letí ceny stavebních materiálů nahoru, což výrazně zdražuje i stavbu nového domu. U každé sedmé hypotéky se teď stává, že hypotéka nepokryje náklady na stavbu domu a lidé ji potřebují navýšit, což častokrát není možné. Když tedy plánujete stavbu domu, je potřeba velmi dobře zvážit své možnosti, protože se dá očekávat, že ceny klesat nebudou, spíše naopak.

V praxi se jasně ukazuje, že když chcete snížit náklady na dům v průběhu stavby, už to prakticky nejde. Některé věci ještě můžete částečně osekat, ale jediným efektivním způsobem, jak snížit náklady na stavbu, je hned na začátku rozhodnout, že dům bude menší. To je jediná varianta, jak snížit cenu domu.

Když staví dům mladá rodina se třemi dětmi, samozřejmě musí počítat s tím, že děti potřebují vlastní prostor. Na druhou stranu stavět velký dům se dvěma koupelnami a třemi dětskými pokoji je finančně extrémně náročné. Navíc za 15 let zůstanou možná rodiče ve velkém domě sami. Tady je důležité zvážit, na co lidé finančně mají, jestli si velký dům mohou dovolit. Anebo jestli se mají uskromnit, a bude jim stačit menší dům. Právě plánování velikosti domu je to nejzásadnější rozhodnutí.

Když spolupracujete s architektem, je dobré mít jasnou představu, protože architekti mají sklony navrhovat spíše větší domy. Na papíře to vypadá nádherně, ale v praxi velký dům stojí opravdu hrozně moc peněz. A ušetřit můžete jen při jeho plánování tím, že se rozhodnete postavit dům menší.

28.6.2021

O mně

 

Každý z nás denně zažíváme nové věci a stále se učíme, jak se vypořádat s každodenními výzvami, které nám život přináší. Ve světě obchodu se pohybuji 18 let a každý další den je i pro mě novou výzvou a zkušeností, kterou přijímám s pokorou a cílem být lepším člověkem. Moje práce mě naplňuje a jsem rád, že mohu říci „práce je mi radostí“ !

 

V mém podnikání se odráží empatie, profesionalita a maximální odpovědnost za plnou spokojenost mého klienta. Zajišťuji pro Vás profesionální práci fotografa, 2D i 3D půdorysy, home-staging, video-prohlídky, prohlídky s dronem i prezentaci na sociálních sítích a renomovaných inzertních serverech. Vše, co dělám, provádím naplno a s jasným cílem prodat Vaši nemovitost za nejvyšší možnou cenu!

 

Díky společnosti RE/MAX, která je lídrem na světovém realitním trhu, je moje neustálé vzdělávání zárukou kvality poskytovaných služeb. Jsem hrdý na to, že mohu být v týmu plného profesionálů v naši realitní kanceláři Delux.

 

Někdo říká, že cesta k cíli není důležitá, ale pro mě právě ta cesta je cíl. Každá vede jinými zákoutími, každá bude vždy jiná ať už vybereme jakýkoliv směr. Se mnou budete vždy bezpečně našlapovat s přesně daným cílem. Vaše plná spokojenost je mým nejlepším doporučením.

 

Na mne se můžete spolehnout!

Certifikáty

195x200_RMX_SILVER 195x200_RMX_Aukcni_specialista 1. STUPEŇ - Jan Konečný REMAX Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.