Informativní schůzka s makléřem vám může vydělat statisíce

Je jasné, že makléři a realitní kanceláře budou lidem vždy radit, aby své nemovitosti neprodávali svépomocí. Z mnoha důvodů. V praxi tuto chybu dokládá spousta příkladů. Samozřejmě to neplatí vždy, ale ve velké většině případů se opravdu vyplatí s realitní kanceláří spolupracovat. V tomto článku se podíváme, proč si určitě zajděte alespoň na první nezávaznou schůzku s makléřem.

Na schůzce zjistíte tržní cenu i návrh postupu

Když půjdete na první nezávaznou schůzku s realitním makléřem, který pracuje pro známou realitní kancelář, téměř jistě se na ní dozvíte alespoň zhruba reálnou tržní cenu nemovitosti. K tomu se dozvíte i postup, jakým by makléř při prodeji postupoval.

Když na takovou schůzku nepůjdete, může se vám stát jeden z mnoha případů, které z praxe realitní makléři znají.

  • Celkem často se stává, že majitel přijde na první schůzku, a tam se dohodne, že makléř nemovitost nacení. Na další schůzce po prohlídce nemovitosti pak makléř přijde s cenou, která je třeba i o 300 000 Kč vyšší, než jakou si představoval majitel. Kdyby prodával sám, o těchto 300 000 Kč by přišel.
  • Dalším příkladem, se kterým se každý makléř určitě setkal, je ten, že známý koupí nějakou nemovitost za pěknou cenu a pochlubí se makléři. Když si ji makléř prohlédne, zjistí, že opravdu nakoupil dobře, třeba i 500 000 Kč pod tržní cenou. To ale znamená, že někdo zbytečně o půl milionu přišel nejspíše díky tomu, že prodával nemovitost bez pomoci makléře.

Takové a podobné příklady jsou v praxi celkem běžné. I proto apelujeme na lidi, aby v případě obchodování s nemovitostmi zašli ke zkušenému makléři alespoň na nezávaznou informativní schůzku, aby se zbytečně neokrádali o statisíce!

2.3.2021

O mně

Po více jak 15 letech v bezpečnostním sboru jsem z manažerské funkce odešel do světa realit, který mne uchvátil a pracuji v něm s radostí. Z původního působiště jsem si přinesl profesionální přístup, morální a etické standardy, kterých se držím. Co slíbím, to dodržím.

 

Prodej nemovitostí je často navázán na životní etapy, které jsou náročné a ne vždy příjemné, a proto se Vám ode mne dostane lidského a čestného přístupu, který si zasloužíte.  Mým cílem je spokojený klient. Své jméno jsem spojil s RE/MAX, protože se jedná o jednu z nejsilnějších značek na trhu s proklientským etickým kodexem.

 

Aby se Vaše nemovitost výhodně prodala, vytvořím dle domluvy a potřeby prezentaci nemovitosti (profesionální fotografie, videoprohlídka, 2D a 3D půdorysy, 3D návrhy, záběry z dronu, vizualizace). Inzerát vložím na nejnavštěvovanější realitní servery, zacílím jej na potenciální kupující, abych Vaši nemovitost prodal za nejvyšší tržní cenu. Budete ode mne dostávat pravidelné reporty ohledně zájmu o nemovitost a o proběhlých prohlídkách. Právní stránku převodu nemovitosti pak dokončíme s advokátní kanceláří.

 

Pro Vás to znamená, že od začátku budete o všech krocích vědět, ale starosti s tím spojené přenecháte na mně.   

Mgr. Petr Hladký

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.