5 pravidel, které pomohou prodat dům za nejvyšší cenu

Každý, kdo prodává rodinný dům, chce za něj i získat co nejvíce peněz. Je to logické. Jak ale v praxi opravdu prodat rodinný dům za nejvyšší možnou cenu? Vybrali jsme 5 základních pravidel, na které se zaměřit, abyste nejvyšší ceny dosáhli:

 

  1. Vybrat si špičkového makléře. Úplným základem je spolupracovat se zkušeným a šikovným makléřem nebo známou realitní kanceláří. Ta se postará hlavně o tvorbu nejlepšího inzerátu, který se dostane k těm správným zájemcům. A také vás bezpečně celým prodejem provede až ke zdárnému konci.
  2. Nespěchat a motivovat makléře. Vyplatí se netlačit na pilu, nespěchat a domluvit se s makléřem či realitkou tak, aby byli i oni motivováni k prodeji za co nejvyšší cenu. Někdy se podaří prodej v řádu týdnů, jindy měsíců, ale určitě se vyplatí počkat a nevyvíjet zbytečně tlak.
  3. Zaměřit se na přípravu domu k prodeji. To, jak se dům připraví k prodeji, je naprosto stěžejní. Lokalitu už samozřejmě nezměníte, ale dům se připravit dá. Můžete investovat do profesionálního homestagingu, nebo jen dům vyklidit, vymalovat, uklidit a naaranžovat tak, aby vypadal co nejlépe na fotkách i na osobní prohlídce.
  4. Zvážit rekonstrukci. Opravy běžných vad jsou jasné, ale možná můžete zvážit i větší rekonstrukci. Tady je potřeba si spočívat, jestli se to finančně vyplatí. Poradí vám makléř nebo někdo známý, kdo se pohybuje v oboru. Rekonstrukce stojí, čas, peníze a energii, ale někdy je to skvělá příležitost zvýšit výrazně prodejní cenu.
  5. Upravit zahradu. V neposlední řadě je dobré si uvědomit, že neprodáváte jen dům, ale i zahradu. Některé nemovitosti se prodávají o dost dráž právě kvůli zahradě. Tady lze skoro vždycky něco vylepšit bez velkých nákladů. Pozvat zahradnickou firmu, nebo zahradu upravit svépomocí.

22.8.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.