Češi mají v krvi snahu kumulovat majetek, hlavně nemovitosti

Majetek a obzvláště nemovitosti se dědí z generace na generaci. Češi jsou typičtí tím, že nemovitosti moc rádi neprodávají, raději je ještě rozšiřují, aby svým dětem předali co největší majetek. Je to logické a přirozené. Obzvláště na vesnicích a na venkově obecně si lidé svou půdu drží, a když nemusí, tak ji neprodávají…

Mladší generace se na to dívá jinak

Čtyřicet let komunismu, kdy lidé nevlastnili skoro nic, se podepsalo na smýšlení lidí. Komunistická éra je jedním z důvodů, proč Češi tak lpí na majetku. Dnešní mladá ganerace, která toto nepříjemné období nezažila, však začíná uvažovat jinak a se svými nemovitostmi obchoduje rozhodně více. Někdy je prostě potřeba nemovitost prodat, aby člověk mohl pořídit nové bydlení, rozjet podnikání, nebo jinak investovat. A právě mladí lidé se toho už tolik nebojí.

Raději bydlet ve vlastním než v nájmu

Po celé západní Evropě je celkem běžné, že lidé bydlí v podnájmu. Není to bráno jako něco podřadného nebo dočasného. Lidé v Rakousku, Německu i jinde bydlí v pronájmech klidně celý život. V Česku naopak toužíme po vlastním bydlení. Když někdo bydlí v pronájmu, myslí na to, aby si něco svého pořídil. Může za to nejen česká povaha, ale také právě dlouhá léta komunistického režimu.

Spolupráce s realitkou

Při prodeji i nákupu nemovitosti se rozhodně vyplatí spolupracovat s realitní kanceláří. Budete tak mít na své straně zkušené odborníky, o které se můžete opřít, kteří toho spoustu vyřídí místo vás, poradí vám, a pomohou celou transakci dovézt do úspěšného konce!

26.12.2020

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.