Co je to pojištění domácnosti a pojištění nemovitosti

Víte, jaký je rozdíl mezi pojištěním domácnosti a pojištěním nemovitosti? Je to celkem jednoduché, do pojištění nemovitosti patří prakticky jen holé zdi, střecha, základová deska, garáž apod. Naopak pod pojištění domácnosti patří veškeré vybavení včetně kuchyňské linky, obkladů v koupelně nebo třeba dřevěné podlahy. Přesně vše řeší samozřejmě konkrétní pojišťovací smlouva.

Proč se pojistit

Pojištění se sjednává hlavně pro případ, kdyby vám dům vyhořel. Kromě ohně se hodí pojištění i v případě přírodní katastrofy, ale dnes se platí i pojištění na možné škody způsobené sousedovi nebo pojištění tzv. na blbost. Když chcete koupit nemovitost přes hypotéku, pojištění nemovitosti je jednou z podmínek, takže ani nebudete řešit, jestli nemovitost pojistit, budete to mít povinné.

Kde se pojistit

Když kupujete nemovitost, pak je nejlepší se o pojištění nemovitosti poradit se svým makléřem nebo realitní kanceláří. Ta vám vhodné pojištění vyřídí nebo vás alespoň nasměruje k někomu, s kým pojištění vyřešíte. Když s realitkou nespolupracujete, ale stavíte si například dům svépomocí, pak oslovte ideálně přes doporučení nezávislého pojišťovacího experta, respektive odborníka na pojištění, který s vámi pojištění vyřídí.

Pojištění nemovitosti a domácnosti jsou tak dvě různá pojištění, které je nejlepší kombinovat. V praxi to bude tak, že vás pojištění vyjde měsíčně na pakatel v řádech desítek nebo spíše nižších stovek korun. I když třeba pojištění není povinné, rozhodně se o něm vyplatí alespoň uvažovat, protože jde přece jen o vaši střechu nad hlavou.

30.11.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.