Co určuje cenu nemovitosti

Na prodejní cenu nemovitosti má samozřejmě vliv celá řada faktorů. V tomto článku se na některé z nich podíváme. Vybrali jsme 5 základních faktorů, které cenu nemovitosti ovlivňují nejvíce:

  1. Stav a velikost nemovitosti. Základem je samozřejmě samotná nemovitost, její velikost, vzhled, stav domu nebo bytu, ale také to, jak je udržovaná zahrada, jestli je pozemek svažitý a jak starý dům je.
  2. Lokalita. Stav nemovitosti můžete změnit rekonstrukcí, ale lokalitu nezměníte. Lokalita je úplný základ ceny nemovitosti. Záleží na tom, jestli je nemovitost u rušné cesty, jaká je dostupnost služeb, jací jsou sousedé, jak daleko je to do města a do přírody apod. Anebo jestli je nemovitost ve městě, či na vesnici.
  3. Situace na trhu. Ceny nemovitostí jsou v současné době hodně vysoko. Rozhodně je více zájemců o koupi nemovitostí než těch, kteří nemovitost prodávají. To je velká výhoda prodávajících, logicky to i zvyšuje cenu nemovitosti.
  4. Příjmy obyvatel a dostupnost hypoték. Když se zvyšují platy a ekonomika obecně prosperuje, lidé jsou ochotni zaplatit za nemovitosti více. Když se k tomu přidají nízké úrokové sazby hypoték, je to pro prodávajícího jen dobře.
  5. Typ vlastnictví. Na cenu bytů má vliv i to, jestli se jedná o družstevní byt nebo byt v osobním vlastnictví. Obecně platí, že družstevní byt má nižší cenu než ten v osobním vlastnictví.

Určit optimální prodejní cenu je celkem umění a nejlépe vám s tím poradí zkušený makléř nebo realitní kancelář. Když chcete nemovitost prodat, určitě se vyplatí spolupracovat s odborníky, kteří budou na vaší straně a celým procesem vás bezpečně provedou. Přece jen jde o hodně peněz.

14.12.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.