Do konce ledna podejte přiznání k dani z nemovitých věcí na rok 2021!

Jestli vlastníte (nebo jste vlastnili) nemovitost, je možné, že se vás bude týkat podání přiznání k dani z nemovitých věcí na rok 2021. Nejzazší termín podání tohoto daňového přiznání je 1.únor 2021. Dle zákona mají povinnost podat toto daňové přiznání poplatníci, u kterých došlo během roku 2020 ke změnám vlastnictví nemovitých věcí. Pojďme se podívat, co se mezi změny vlastnictví počítá.

Nejčastěji jsou to následující změny:

  • Získání nemovité věci - pozemku či stavby. Nabytí může být darováním, dědictvím, převodem na základě kupní smlouvy, vkladem či jinak.
  • Konec vlastnictví nemovité věci. Stejnou povinnost jako při nabytí, máte i při ukončení vlastnictví, ať už darováním, převodem na základě kupní smlouvy, vkladem nebo jinak.
  • Změny v rozsahu nemovitosti. Povinnost podávat toto daňové přiznání máte i tehdy, když jste svou nemovitost rozšířili, přestavěli nebo třeba změnili způsob jejího využití.

 

Jak daňové přiznání podat

Dodržte termín do konce ledna 2021 a vše ideálně vyřiďte online nebo poštou. Můžete jednoduše využít elektronický formulář, který najdete na www.daneelektronicky.cz v sekci elektronická podání pro finanční správu – elektronické formuláře – Daň z nemovitých věcí – Daňové přiznání k dani z nemovitých věcí – od roku 2011 včetně. Toto vyplněné daňové přiznání tak můžete rovnou poslat příslušnému finančnímu úřadu. Zaplatit tuto daň musíte do 31.5.2021 – finanční úřad vám na základě tohoto přiznání pošle složenku na vaši trvalou adresu.

Když si nevíte úplně rady, můžete oslovit i realitní kancelář, se kterou jste spolupracovali. Určitě vám rádi poradí!

4.1.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.