Dřevostavby jsou v kurzu - rozdíly mezi srubem a roubenkou

Dřevostavby jsou stále oblíbenější. Staví je mladé rodiny i starší lidé, kteří se chtějí odstěhovat z města. Nejčastěji se staví jednoduché montované domy, ale fajnšmekři si troufnou i na dřevostavby z masivního dřeva, tedy na sruby a roubenky. Zajímavé je, že sruby i roubenky mají skvělé izolační vlastnosti, takže je v nich v létě příjemně chladno a v zimě zase drží teplo. Víte jak srub a roubenka vypadají, a jaké jsou mezi nimi základní rozdíly?

Srub je vyroben z kulatiny

Pod pojmem srub si asi většina z nás představí klasickou dřevěnou stavbu z kulatiny. Sruby jsou tím typické, používá se často pouze odkorněná kulatina, která se nijak tvarově neupravuje. Klády se vyskládají na sebe s přesahy v rozích. Ke stavbě srubu, tedy k hrubé stavbě, potřebujete jen minimum nástrojů - motorovou pilu, úhlovou brusku a ideálně autojeřáb, kterým se kulatina ukládá na své místo.

Roubenka je z masivních hranolů

Klasická roubenka se obvykle staví z hraněných masivních dřevěných trámů. Rohy trámů se spojují různými druhy tesařských spojů. Některé firmy vyrábějí roubenky také ze sušeného lepeného dřeva. Stavba roubenky ani srubu není o nic levnější než stavba z klasických materiálů, ale lidé ji volí, protože má své nezaměnitelné kouzlo a atmosféru.

Stavět sami nebo na klíč

Stavět si srub či roubenku svépomocí je samozřejmě extrémně náročné, ale když je člověk šikovný, má dost sil a trpělivost, zvládnout se dá vše. Když si chcete nechat dřevostavbu z masivu postavit na klíč, najdete dnes spousty firem, které to nabízejí. Ale samozřejmě si to hezky zaplatíte. Další variantou je koupit už postavenou roubenku či srub, a můžete se přestěhovat okamžitě.

22.4.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.