Jak ověřit, že existuje volný přístup ke kupované nemovitosti

Když kupujete nemovitost, například rodinný dům, je potřeba mimo jiné ověřit, jestli je předmětem koupě i pozemek, na kterém dům stojí, a také pozemek okolo domu. V drtivé většině případů to tak je, ale občas se stane, že jsou s pozemky kolem domu problémy. Kromě samotného domu totiž potřebujete mít k domu také volný přístup.

Obecně platí, že z geometrického plánu, který lze získat na katastru nemovitostí, můžete celkem jednoduše zjistit, jestli pozemek přiléhá k veřejné komunikaci.

Další informace vyčtete z listu vlastnictví. Tady je pak zase možné zjistit, jestli je zajištěn přístup k vaší nemovitosti přes jiný vedlejší pozemek prostřednictvím věcného břemene cesty. Tyto informace jsou pro kupujícího naprosto zásadní, protože se ke svému domu musí nějak dostat.

Nejjistější je při hledání a následné koupi nemovitosti spolupracovat se zkušenou realitní kanceláří nebo makléřem. Ti vám obratem zjistí o dané nemovitosti všechny dostupné informace. A ověření volného přístupu k nemovitosti k nim určitě patří.

21.11.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.