Jak připravit dům na zimu

Pomalu se blíží zima a s ní i úvahy o tom, jak připravit svůj dům na zimu, tak, abyste prodloužili jeho životnost a zároveň aby se vám v něm dobře bydlelo. Důležitá je určitá údržba, kontrola tepelné izolace a funkčnosti topení a dalších zařízení. Pojďme se podívat na několik bodů, které vám pomohou svůj dům dobře na zimu připravit:

  • Okna a dveře. Zkontrolujte těsnění oken a dveří a okna seřiďte nebo nechte seřídit odborníkem. V zimě větrejte několikrát denně krátce a intenzivně. Nenechávejte otevřenou mikroventilaci.
  • Střecha. Zkontrolujte střechu, jestli někde neteče, vyčistěte okapy a zkontrolujte svody. Když je dobře udělaná střecha, je to základ pohodlí v domě.
  • Vytápění. Určitě je potřeba připravit si na zimu dostatek paliva, jestli topíte dřevem, uhlím, briketami nebo něčím jiným. Každé topidlo v domě by mělo být důkladně vyčištěno a seřízeno.
  • Komín. K vytápění patří komín, který můžete nechat před zimou vyčistit a zkontrolovat. Pro vaši bezpečnost i pro lepší funkčnost kamen či kotle.
  • Radiátory. Samostatnou kapitolou jsou radiátory. Před topnou sezonou je třeba natlakovat vodu v topném systému a zkontrolovat a odvzdušnit radiátory.
  • Vodovodní potrubí. Když už se bude blížit opravdu třeskutá zima, pak je na čase vypustit potrubí, které vede venkem a mohlo by zamrznout a popraskat.
  • Jímka. Máte-li u domu jímku nebo septik, je vhodné ho nechat vyvézt ještě před zimou.

Před zimou je dobré také uklidit stavební materiál, připravit na zimu bazén nebo koupací jezírko, zkontrolovat střechu garáže a kůlny apod. Před zimou můžete také celkově investovat do tepelně izolačních vlastností domu. Dům zateplit, koupit nová okna a dveře nebo i garážová vrata, pořídit si venkovní žaluzie či rolety. Tím, že se o svůj dům budete starat nejen prodloužíte životnost jeho jednotlivých částí, ale zvýšíte i jeho cenu pro případ, že byste jej někdy prodávali.

27.9.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.