Jak připravit nemovitost k prodeji svépomocí

Když prodáváte nemovitost, je jasné, že ji musíte co nejlépe připravit, aby vypadala dobře. K tomu můžete využít profesionální firmu, která dělá tzv. home staging, což je profesionální příprava nemovitosti k prodeji. Můžete si však připravit svou nemovitost i sami. V tomto článků se podíváme na několik tipů, jak na to:

  • Vyvětrejte. Je to možná detail, ale je důležitý. Čerstvý vzduch má pozitivní dopad na zájemce, hned se v nemovitosti lépe cítí.
  • Odstraňte zbytečný nábytek. Čím méně nábytku v domě bude, tím lépe. Prostor působí větším a vzdušnějším dojmem.
  • Ukliďte. Zkuste co nejlépe uklidit. Umyjte okna, vytřete podlahu, vysajte, dejte pryč věci ze stolů, ukliďte co nejlépe to půjde.
  • Pusťte do domu světlo. Čím světlejší interiér, tím lépe. Rozhrňte závěsy, oddělejte žaluzie, zařiďte, aby do interiéru vnikalo co nejvíce denního světla.
  • Zkontrolujte stav nemovitosti. Vyměňte nefunkční žárovky, vymalujte, odstraňte plísně, zajistěte drobné opravy, které jste odkládali.
  • Upravte zahradu. Máte-li zahradu, posekejte trávu, ostříhejte keře, připravte zahradu tak, ať vypadá co nejlépe.
  • Květiny a káva. Na den prohlídky zajistěte na stůl květiny, uvařte kávu, která pohlcuje pachy a navozuje pohodovou atmosféru.

Ideální je oslovit nějakou zkušenou realitní kancelář, která vás celým prodejem nemovitosti bezpečně provede. S makléřem se pak poradíte, jak nejlépe nemovitost k prodeji připravit, jestli si zaplatit home staging, nebo si udělat přípravu a úklid jen svépomocí.

30.5.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.