Jak se vyvíjí trh nemovitostí v době pandemie

Zajímá vás aktuální stav a vývoj na trhu nemovitostí v této šílené době s koronavirové? Možná vás napadne, že jde všechno z kopce, takže se změnila i situace v realitách. Určitě změnila, ale výrazně méně, než by člověk očekával. V podstatě se spíše změnilo vše kolem (prohlídky, komunikace, prezentace), ale samotné ceny zůstávají podobné. Pojďme se podívat na aktuální situaci podle konkrétních typů nemovitostí.

Ceny bytů spíše rostou

O byty je stále velký zájem. Obzvláště ve velkých městech je mnohem větší poptávka po bytech než jejich nabídka. Výstavba nových bytů probíhá pomalu a je nedostatečná. Lidé navíc v této době rádi investují do bytů, protože panuje obava z budoucnosti a faktem je, že vlastnit nemovitost je určitá jistota. Navíc jsou teď velmi levné hypotéky. Všechny tyto aspekty mají podíl na tom, že ceny bytů neklesají, ale spíše pomalu rostou.

Ceny stavebních pozemků kolem měst také rostou

V tomto roce jsme byli nuceni zůstávat doma, a mnoho lidí si tak uvědomilo, jak je důležité mít vlastní zahradu. I proto se hlavně mladé rodiny rozhoupaly a začaly se poohlížet po pěkném stavebním pozemku v okolí měst, kde by si mohly postavit rodinný dům. V atraktivních oblastech tak ceny stavebních pozemků v době pandemie také rostou. Stejně tak jako ceny zahrádek v zahrádkářských koloniích.

Zájem o chaty a chalupy je enormní

Rekreační nemovitosti jsou dnes v kurzu ze stejného důvodu, jako stavební pozemky kolem měst. Dovolené v zahraničí se letos téměř nekonaly a kdo ví, jak tomu bude v následujících letech. Lidé jednoduše touží po klidu a místě, kam se dá z města utéct v takových chvílích, jaké nabídl tento specifický rok. Opět je zde mnohem vyšší poptávka než nabídka, což žene i ceny chat a chalup nahoru.

Ceny pronájmů stagnují nebo i klesají

Obzvláště v Praze se zvýšila nabídka dlouhodobých pronájmů bytů, a to z důvodu toho, že spousta krátkodobých pronájmů (například Airbnb byty) přešla na dlouhodobé pronájmy. Ceny tak v některých městech opravdu klesaly. Mimo turistická místa a velká města pak ceny pronájmů spíše stagnují.

6.12.2020

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.