Jak vybrat a koupit chalupu na zimu

V posledním roce, kdy nám koronavirus dost omezil cestování, se obrovsky zvýšil zájem o rekreační nemovitosti, jako jsou chaty a chalupy. Je to logické. Když uvažujete o tom, že byste chtěli koupit chalupu, pak je dobré zvážit, jestli tam chcete jezdit i v zimě, protože chalupa či chata na zimu musí splňovat náročnější parametry než chalupa, kam se jezdí spíše v létě.

Pojďme se podívat na pár věcí, na které je dobré se při výběru chalupy na zimu zaměřit:

  • Celoroční dopravní dostupnost. Ověřte si, že k nemovitosti je dobrá dostupnost i během zimních měsíců. Jestli se komunikace upravuje i v zimních měsících.
  • Lyže a běžky v okolí. Lokalita je samozřejmě základ. Když rádi lyžujete a běžkujete, pak je dobré koupit chalupu, která je poblíž lyžařského vleku nebo běžkařských tratí, abyste to neměli v zimě daleko.
  • Vytápění a tepelná izolace. Ideální je koupit chalupu po rekonstrukci, abyste ji byli schopni rychle vytopit a aby byla slušně zateplená. Čím bude mít lepší tepelně izolační vlastnosti, tím samozřejmě lépe pro vás.
  • Chalupa před rekonstrukcí. Sehnat ve vybrané lokalitě zimní chalupu ve slušném stavu nemusí být zrovna jednoduché. Klidně můžete koupit starou chalupu a nechat ji zrekonstruovat podle svých představ. Když na to máte finance a energii, pak bude výsledek stát za to.
  • Lokalita je základ. V první řadě vás určitě bude zajímat lokalita, ať je to na horách, ať to nemáte z domu přes celou republiku, a hlavně ať se vám tam líbí. Ať už vyberete Krkonoše, Vysočinu, Jeseníky, Krušné hory, Beskydy nebo třeba Šumavu, musí se vám tam líbit!

Při výběru vhodné nemovitosti je ideální spolupracovat s makléřem, který vám poradí, a hlavně vám bude pravidelně dávat tipy na objekty, které by vám mohly vyhovovat a zrovna se nabízejí k prodeji.

23.8.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.