Jak získat peníze (úvěr) na dřevostavbu

Dřevostavby jsou v současné době ještě s montovanými domy velkým hitem. Hlavním důvodem je rychlost výstavby a také přijatelná cena. Dříve nebylo tak snadné získat na dřevostavbu úvěr, dnes je to mnohem jednodušší, a hypoteční úvěr na dřevostavbu vám poskytne prakticky každá banka. Díky tomu, že výstavba dřevěných domů probíhá jinak než u klasických zděných domů, funguje jinak i financování. Realizátoři totiž často chtějí část ceny domu zaplatit už před zahájením stavby.

Když úvěr zajistíte jinou nemovitostí

V případě, že budete jistit úvěr jinou nemovitostí s dostatečnou hodnotou, postupuje se standardním postupem. Peníze můžete čerpat na základě splátkového kalendáře ze smlouvy o dílo, případně na základě předložených faktur. Jiné to však je, když jinou nemovitost nevlastníte.

Když ručíte jen stavebním pozemkem

V případě, že jistíte úvěr jen stavebním pozemkem, máte v praxi 2 možnosti:

  • Banka uvolní 90 % ceny domu ještě před jeho dokončením, zbývajících 10 % můžete dostat až po dokončení domu. Dřevostavba musí být v tomto případě realizována firmou, která je na seznamu Asociace dodavatelů montovaných domů.
  • Banka uvolní až 90 % ceny domu bez ohledu na aktuální rozestavěnost, zbylých 10 % ceny je možné dočerpat ve chvíli, kdy zástavní hodnota rozestavěné nemovitosti je 90 % plné ceny.

Ať už budete čerpat peníze kterýmkoliv z uvedených způsobů, už v době čerpání budete platit úroky z vyčerpané části hypotéky. Jistinu a úroky, tedy celou měsíční splátku, začnete splácet až po dočerpání úvěru.

V praxi dnes drtivá většina žadatelů najde nějaké řešení, jak peníze na dřevostavbu nebo i jinou stavbu domu získat. S výběrem banky, ale i stavebního pozemku a dalších věcí kolem nemovitostí vám nejlépe pomůže zkušená realitní kancelář.

25.3.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.