Jaké jsou výše poplatků na katastru nemovitostí

Katastr nemovitostí je veřejný seznam, ve kterém se evidují nemovitosti a některé právní vztahy k nim. Z údajů v katastru můžeme zjistit mimo jiné polohu nemovitosti, výměru pozemků, způsob využití pozemku, budovy nebo jednotky, vlastníka nemovitosti a případně i některé další právní vztahy k nemovitosti.

Je tak jasné, že když chcete koupit nebo prodat nemovitost, nebo jste dokonce makléř, pak přijdete s katastrem nemovitostí do styku celkem často. Katastrální úřady jsou v každém kraji a pobočky mají i v bývalých okresních městech.

Jaké jsou na KN tedy výše poplatků? Pojďme se na to podívat:

  • návrh na vklad stojí 2 000 Kč
  • výpis z katastru nemovitostí stojí na katastrálním úřadu 100 Kč
  • snímek katastrální mapy ve formátu A4 je za 50 Kč

Vidíme, že se nejedná o žádné horentní sumy, ale i s těmito drobnými náklady je potřeba počítat. Obzvláště když jste makléř, protože profesionální makléři zpravidla navštěvují katastrální úřad v těchto věcech:

  • podatelna (návrhy na vklad, žádost o vyznačení změny apod.)
  • pořízení výpisů z katastru nebo snímků katastrální mapy
  • nahlížení do sbírky listin (zejména nabývací tituly)

9.8.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.