Jaké nemovitosti raději nevykupovat

Různí investoři i realitní kanceláře celkem běžně vykupují zajímavé nemovitosti, aby je mohli obratem prodat za vyšší cenu. Někdy ještě investují do rekonstrukce, nebo alespoň co nejlépe připraví nemovitost k prodeji. Takoví investoři však celkem jasně ví, jaké nemovitosti vykoupit, a jakým se raději vyhnout. V tomto článku se podíváme na nemovitosti, které moc nemá smysl vykupovat. Jakým nemovitostem se raději vyhnout:

  • Předražené nemovitosti. Na realitních serverech často narazíte na nepřiměřeně drahé nemovitosti, které se už delší čas nedaří prodat.
  • Nemovitosti před velkou rekonstrukcí. Moc se nevyplatí kupovat nemovitosti, které potřebují rozsáhlou rekonstrukci. Takovou nemovitost může koupit stavební firma, ale jinak rekonstrukce sebere spoustu peněz, energie i času.
  • Hotely, penziony a hůře prodejné nemovitosti. Ideální je soustředit se na byty, rodinné domy, případně levnou ornou půdu. Hůř prodejné nemovitosti jsou nevděčné - penziony, komerční objekty, rybníky, hotely apod.
  • Neprodejné ležáky. Ležáky jsou nemovitosti, které se nedaří dlouhodobě prodat. Něco tady nehraje, obvykle jsou i předražené. Ležáky se dají koupit jen v případě výrazné slevy. Realitky mají často software, kde lehce zjistí, jak dlouho a za kolik se daná nemovitost nabízí.
  • Složité spoluvlastnictví. Moc se nevyplácí nakupovat jen části nemovitostí, nebo podíly, kdy jeden z vlastníků dělá problémy, respektive nechce prodat ani spolupracovat.

 

Snažili jsme se myšlení investorů a realitních kanceláří, které se věnují výkupu nemovitostí, zobecnit. Vždy však záleží na konkrétním případu. Nejlépe se vykupují nepředražené byty v okresních městech, menší rodinné domy ve slušném stavu, nebo i levná orná půda. Když chcete prodávat, ideálně oslovte zkušenou realitní kancelář, která s vámi bezplatně celý případ probere, pomůže vám nemovitost prodat, nebo ji od vás dokonce sama vykoupí.

6.1.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.