Kdo dosáhne na příspěvek na bydlení

Příspěvek na bydlení je jednou ze státních sociálních dávek. Zažádat o ni můžete v případě, že máte tak nízké příjmy, že nejste schopni ani platit za bydlení. Pokud vaše výdaje za bydlení přesahují 30 % příjmu rodiny nebo jednotlivce (v Praze 35 %), případně když jsou tyto příjmy nižší než stanovené zákonem, doplatí je za vás stát.

Posuzují se zde všichni členové domácnosti s přihlášeným trvalým pobytem na dané adrese. Do příjmů se počítá podpora v nezaměstnanosti, dávky nemocenského pojištění, mateřská, důchody, rodičovský příspěvek i přídavky na děti.

Kdy můžete o příspěvek na bydlení žádat

O příspěvek na bydlení můžete žádat v případě, že bydlíte ve vlastním bytě, v nájmu, v družstevním bytě, nebo v bytě, který je ve vlastnictví manžela či manželky (když už o příspěvek nežádá on/ona).

Dalším důležitým kritériem je povinnost být na dané adrese přihlášen k trvalému pobytu. V případě rodiny platí, že zde musejí mít trvalé bydliště všichni členové.

Kalkulačka pro výpočet příspěvku na bydlení

V dnešním online světě je velmi jednoduché najít si na internetu některou z mnoha online kalkulaček pro výpočet příspěvku na bydlení. Jednoduše zadáte základní údaje a zjistíte, jestli na příspěvek dosáhnete, a kolik to měsíčně bude. Tyto kalkulačky jsou však pouze orientační, když budete chtít o příspěvek na bydlení zažádat obraťte se na příslušný Úřad práce v místě vašeho trvalého bydliště. Tam vám dají veškeré informace o tom, jak dále postupovat.

12.4.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.