Když se mladí lidé stěhují za levnými pozemky

Není to úplně běžná záležitost, ale když mladí lidé studují řekněme v Praze, je jim jasné, že přímo v Praze a ani v nejbližším okolí moc levné nemovitosti neseženou. Někteří se nechtějí extra zadlužovat a tak jsou schopni se přestěhovat za levnějšími pozemky. Třeba na Vysočinu. Sice tím úplně změní svůj život, ale mohou koupit pěkný pozemek za ušetřené peníze, a na něm začít stavět. Nebo koupí starou chalupu či statek (opět velmi levně), a na něm začínají uskutečňovat své sny.

Takových příběhů jsem v poslední době slyšel hned několik. Většinou se jedná o mladý pár, který je plný chuti do života a troufne si na tak velkou změnu. Je to zdravé rozhodnutí z mnoha hledisek. Člověk bydlí ve svém a místo nájmu platí hypotéku, navíc žije na venkově blízko přírodě a na čerstvém vzduchu. Největší výzva je však práce, která mladý pár čeká. Opravit starý dům nebo postavit nový je pořádný zápřah. Hlavně v případě, že nemáte na účtu miliony.

V zahraničí je to častější cesta

Stěhování za prací, ale i za levnými pozemky je častější v zahraničí než u nás. Tady se lidé více vážou na kamarády, rodný kraj nebo na práci, kterou dělají. Třeba ve Slovinsku se celkem často lidé stěhují po studiích z hlavního města Lublaně, kde jsou pozemky extrémně drahé, do mnohem levnějších regionů (například Prekmurije u maďarských hranic, nebo Dolenjska u chorvatských hranic). Podobně je na tom Německo, Anglie nebo třeba Francie.

Jak to vymyslet s prací

Možná si říkáte, že v odlehlejších oblastech zase není tak dobře placená práce. Je to logické, ale v dnešním světě se spousta mladých živí přes internet, případně je schopna rozjet nějaké vlastní podnikání i ze zapadlé vesničky na Vysočině. Plus se dá nějaký ten rok živit stavbou a rekonstrukcí vlastního domu a ušetřit tak peníze, které byste museli platit stavební firmě nebo jiným řemeslníkům. Když je vůle, je i cesta.

30.8.2020

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.