Které byty se vyplatí prodat co nejdříve

V době pandemie se očekávalo, že trh s nemovitostmi bude stagnovat, ale překvapivě se to nestalo, naopak ceny nemovitostí vyletěly dost nahoru. A to prakticky všech nemovitostí včetně bytů. Byty jsou obecně zajímavá investice, takže si své kupce lehce najdou. Otázkou je, proč v dnešní době byty vůbec prodávat. První odpověď, která nás asi napadne je ta, že ceny bytů jsou teď opravdu vysoko, ale neporostou ještě?

Možná porostou, není nutné prodávat teď, ale v tomto článku se chceme zaměřit na různé typy bytů, jejichž prodej v této době dává smysl. Pojďme se tedy podívat na byty, které se podle odborníků vyplatí brzy prodat:

  • Byty v centru Prahy či Brna, které žily z Airbnb. Faktem je, že turismus hodně klesl a Airbnb už tak nefrčí jako před pár lety. Navíc v centru Prahy i Brna už jsou ceny bytů tak vysoké, že ani nájemné často nepokrývá měsíční splátku hypotéky.
  • Byty v místech, kde se bude kolem stavět. V místech, kde je možné stavět nové bytové domy, je možné, že budou ceny stávajících bytů klesat. Města, obce i developeři se budou určitě snažit nové byty stavět, což v některých lokalitách sníží přetlak poptávky po bydlení.
  • Byty obklopené problémovou komunitou. Bytové domy s problémovými nájemníky nebo v oblastech se silnou ruskojazyčnou komunitou nejsou a v budoucnu ani nebudou pro kupce příliš atraktivní. To platí i tam, kde moc nefunguje SVJ.
  • Byty v domech před rekonstrukcí. Díky výraznému zdražování stavebních materiálů i prací se vyplatí byty v domech před rekonstrukcí prodat a neinvestovat do rekonstrukce.
  • Byty v místech, kde se bude stavět dálnice apod. Když máte informace, že se někde v blízkosti vašeho bytu budou stavět liniové stavby (dálnice, železnice, vedení vysokého napětí aj.), pak se vyplatí byt včas prodat, dříve, než jeho cena klesne.

Jestli uvažujete o prodeji bytu, určitě kontaktujte zkušenou realitní kancelář, která vám s prodejem pomůže.

15.12.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.