Minimalismus v bydlení

Zlatá léta, kdy se stavěly velké a honosné domy, už jsou pryč, dnes je v kurzu spíše minimalismus. Neplatí to jen pro výstavbu nových domů, ale celkově je dnes ve společnosti oblíbené motto, že méně je někdy více. Obecně minimalismus spočívá v tom, že se zbavíme všeho nepotřebného, ale ve stavebnictví je to myšleno spíše tak, že si dobře rozmyslíme, jak velký dům potřebujeme.

Dříve se prodávaly stavební pozemky řekněme od 1 000 metrů čtverečních, o menší jednoduše nebyl zájem. Dnes i díky vyšším cenám prodáte i poloviční pozemky. Kromě výše uvedených finančních důvodů je to i proto, že si lidé vystačí i s menšími domy.

Jestliže vám je minimalistický přístup blízký a chystáte se koupit nebo postavit dům, pak se nad svými potřebami pořádně zamyslete. Jak velký dům doopravdy potřebujete? Musí mít každé dítě vlastní pokoj? Stačí vám jedna koupelna? Co pracovna a pokoj pro hosty? Nešlo by ložnici přes den využívat právě jako pracovnu? Nemohou děti bydlet v pokojích po dvou? Otázek je víc než dost.

Ať už vás k minimalismu tlačí vlastní přesvědčení nebo finanční omezení, je jasné, že menší dům bude levnější. V poslední době je často slyšet, že lidé chtějí na stavbě domu nějak ušetřit, v praxi však existuje jediná cesta, jak opravdu ušetřit - koupit nebo postavit menší dům, než jste možná měli původně v plánu.

14.8.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.