Proč kupovat starou chalupu

Důvodů, proč si koupit starou chalupu, může být spousta. Každý jsme v jiné životní situaci a máme jiné plány, potřeby a priority. V tomto článku se podíváme na nejčastější důvody, proč si lidé starou chalupu klidně i ve zbědovaném stavu kupují. Samozřejmě je velmi časté, že je to i kombinace více důvodů. Pojďme se na ně podívat:

  • Chalupa jako investice. V dnešní době, kdy nám roste inflace, jsou nemovitosti jednou z bezpečných investic. Možná je logičtější investovat raději do bytu, ale i stará chalupa může být dobrá investice.
  • Útěk z velkého města. Stará chalupa třeba na Vysočině zní pro některé lidi z města jako ráj. Sice je asi potřeba pustit se do rekonstrukce, ale přestěhovat se z města na venkov za to spoustě lidem stojí.
  • Dát energii do něčeho smysluplného. Dalším důvodem zase spíše pro lidi z města je chuť dát svou životní energii do nějakého smysluplného projektu. A rekonstrukce staré chalupy je určitě velký a pro mnohé také smysluplný projekt.
  • Rozbitá chalupa je finančně dostupná. Dalším důvodem může být nízká cena staré chalupy oproti novostavbám nebo třeba bytům. Dát dohromady 5 milionů je pro mnohé o dost těžší, než zaplatit 1, 5 milionu za starou chalupu s pěknou zahradou na konci světa.
  • Krásné prostředí, pozemek i lokalita. To, co lidi také často motivuje k nákupu staré chalupy, je krásné okolní prostředí, hezká zahrada a celkově klidná či zajímavá lokalita, kde se chalupa nachází.
  • Chalupa jako rekreační objekt. V neposlední řadě může být stará chalupa využívána jako místo setkávání rodiny, rekreační objekt, něco jako chata.

V dnešní době je právě i o staré chalupy zájem z různých důvodů, třeba i proto, že už není tolik v kurzu cestovat na dovolenou do zahraničí.

12.8.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.