Prodej nemovitosti v rámci rodiny

Když chcete prodat nemovitost, jednou z variant je nabídnout ji i někomu z rodiny. Majetek tak alespoň zůstane v příbuzenstvu. Každý takový prodej má svůj příběh, ale častokrát může dávat smysl. Existují různé důvody, proč nemovitost prodat někomu v rodině.

Na jedné straně je prodávající, který chce nemovitost prodat a ne darovat. Potřebuje peníze nebo mu to jednoduše přijde správné prodávat a ne darovat. Na druhé straně je kupující, který nemovitost i prodávajícího dobře zná, obvykle mu důvěřuje a v neposlední řadě je zde možnost domluvit se i na jiných podmínkách, než jaké jsou u klasického obchodování s nemovitostmi obvyklé. Například může kupující zaplatit nižší cenu nebo zaplatí jen část peněz a zbytek bude postupně doplácet.

Pravdou je, že ne všechny rodinné vztahy jsou ideální, takže se vyplatí i tak spolupracovat se zkušenou realitní kanceláří nebo s makléřem. Ten vám minimálně pomůže určit běžnou tržní cenu nemovitosti a provede vás veškerou byrokracií. Připraví smlouvy, bude jednat s úřady a celou transakci dovede do úspěšného konce. V praxi může mít převod nemovitosti v rámci rodiny různé podoby. Může se jednat o darovací smlouvu, ale spíše půjde o kupní smlouvu. Záleží na konkrétním případě.

Prodej nemovitosti v rámci rodiny je celkem běžný, třeba v případě, že chce jeden z majitelů prodat svůj díl pozemku, nebo chce prodat byt po babičce, ke kterému mají vazby třeba další vnuci apod. S prodejem nemovitostí v rámci rodiny se setkáváme celkem často. A ani takové transakce se mnohdy neobejdou bez realitního makléře.

25.7.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.