Prosklené stěny a velká okna jsou dnes v módě

Když dnes stavíte rodinný dům, určitě budete uvažovat o tom, že si na jižní, jihovýchodní či jihozápadní stranu necháte velká okna nebo dokonce celou prosklenou stěnu, odkud bude ideálně přístup na terasu. Orientace domu a oken je logicky při plánování projektu velmi důležitá. A právě sluneční paprsky jsou to, co hlavně v zimních měsících oceníme. Naopak severní strana může zůstat klidně i úplně bez oken.

Když koupíte starý dům, který vyžaduje rekonstrukci, právě zvětšení oken, prosklené dveře na terasu nebo i celé prosklené stěny budete nejspíše zvažovat. Je to trend i luxus, ale více slunečního světla v domě očividně zlepšuje atmosféru.

Otevírací nebo fixní okna

Okna, a hlavně ta velká okna jsou celkem drahá. I proto spousta lidí volí v některých částech domu fixní okna, která nemůžete otevírat. Taková okna jsou totiž třeba o polovinu levnější než klasická okna, která můžete otevírat. A když se zamyslíte, nejspíše zjistíte, že v některých místech budou taková fixní okna stačit. Ideální je nakombinovat okna tak, abyste v každé místnosti měli některé okno, s možnosti otevírání.

Kapitolou samou pro sebe jsou pak prosklené balkónové dveře nebo francouzská okna. Tady si taky připlatíte, navíc u terasových dveří můžete zvolit dokonce posuvnou variantu, která umožňuje mít prosklené dveře ještě větší.

Dnešní moderní materiály umožňují mít celé prosklené stěny a zároveň dům neztrácí nic na svých tepelně izolačních vlastnostech. Takže proč do velkých oken a prosklených stěn nejít?

21.8.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.