Rozdělení pozemku může být výhodné - jak na to

Rozdělení pozemku na více částí je administrativně celkem náročné, ale ve spoustě případů se to vyplatí. Nejčastěji je zde motivace získat z jednoho pozemku více stavebních parcel a rozprodat je. Případně lidé dělí pozemky kvůli dědictví, respektive proto, aby je rozdělili mezi své potomky. Když se rozhodnete rozdělit své pozemky, pak se vyplatí spolupracovat s realitní kanceláří, která vás celým procesem provede, a samozřejmě vám také pomůže stavební parcely prodat!

Krok za krokem

Pojďme se podívat, jak se rozdělení pozemků provádí krok za krokem:

  • Souhlas s dělením. Jako první musíte vyplnit žádost s názvem Souhlas s dělením nebo scelováním pozemků. Uvádí se zde základní informace o pozemku i žadateli. Popíšete, jak a proč chcete pozemek rozdělit.
  • Návrh geometrického plánu. Dalším krokem je zpracování návrhu geometrického plánu. Můžete to zvládnout i bez cizí pomoci. Otevřete si online katastrální mapu, najdete pozemek a do jeho screen-shotu vyznačíte červenou barvou změny, které chcete udělat. To pro začátek stačí.
  • Souhlas obce a stavebního úřadu. Tento návrh geometrického plánu i s žádostí o souhlas s dělením musíte dát na obecní i stavební úřad. Když to někdo vyřizuje místo vás, dáte mu k tomu plnou moc.
  • Oslovení geodeta. Když máte v ruce souhlas s rozdělením pozemku, budete potřebovat geodeta, který zajistí finální geometrický plán. Tento plán pak ještě musí schválit příslušný katastrální úřad.
  • Návrh na vklad do katastru. Posledník krokem je zaslání Návrhu na vklad do katastru nemovitých věcí. Vyplníte příslušný formulář a společně se souhlasem stavebního úřadu, geometrickým plánem a dokladem o vlastnictví pozemku ho doručíte na příslušný katastr nemovitostí.

23.11.2020

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.