Udržovat dvě nemovitosti je drahá záležitost

Klasický český model posledních dekád byl takový, že lidé bydleli v bytě nebo v rodinném domě, a ještě navíc měli někde jinde chatu či chalupu. Na chatu jezdili o víkendech a na prázdniny a užívali si tam klidu a přírody. Na druhou stranu taková chalupa potřebuje dost práce i peněz k tomu, aby se udržovala v přijatelném stavu.

Když je člověk mladý, má energie na rozdávání, zvládá se starat o byt, dům, chatu i zahradu. S přibývajícím věkem, s dětmi, a pak i vnoučaty už ubývá sil, a není žádná jistota, že s údržbou nemovitostí pomůže rozrůstající se rodina. I proto starší lidé zvažují darování chaty nebo chalupy někomu z potomků, a soustředí se raději jen na jednu nemovitost, logicky na tu, kde bydlí.

Variantou je pronájem nebo prodej jedné nemovitosti

Když máte více než jednu nemovitost, a nestíháte nebo nechcete se o ni naplno starat, pak se nabízí hned několik variant:

  • Darovat nemovitost dětem. Když o chatu nebo chalupu projevuje někdo z rodiny zájem, můžete mu chatu darovat. Když nechcete, aby chatu prodali, ale dále zůstala v rodinném majetku, je potřeba se s potomky domluvit. Horší už je, jak to udělat, aby z daru nevznikla zlá krev, aby se ostatní potomci necítili ošizeni.
  • Pronajímat nemovitost. Další variantou je chatu či chalupu pronajímat s tím, že se nájemce o nemovitost bude i starat. Budete mít stálý příjem a nemovitost nebude chřadnout. Takto můžete pronajmout nemovitost i někomu z rodiny.
  • Prodat nemovitost. Vždycky můžete chatu prodat a užívat si peněz. V dnešní době je o rekreační objekty celkem velký zájem, takže s pomocí šikovné realitní kanceláře chatu či chalupu prodáte rychle a výhodně.

22.11.2020

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.