Ve Švýcarsku bydlí většina lidí v nájmu

Švýcarsko je v mnohém inspirativní země, která má nejen úžasnou přírodu, specifický volební systém či vysoké ceny, ale také se tam trochu jinak přistupuje k bydlení. Faktem je, že ve Švýcarsku žije většina lidí v nájmech, a zároveň tito lidé nemají tendenci to měnit. Bydlení v nájmu je tam naprosto normální a většině lidí vyhovuje.

Bydlet v nájmu není ostuda

Důvodů je samozřejmě více, ale obecně ve Švýcarsku platí, že se na bydlení v pronájmu nedívá skrz prsty, není to dočasné ani podřadné. Je to absolutně běžné i pro vyšší střední třídu obyvatel - bydlet v nájmu tady prostě není žádná ostuda. V České republice se na to díváme trochu jinak. Většina lidí u nás sní o tom, aby si jednou postavili vlastní rodinný dům, případně pořídili vlastní byt.

Bydlení v nájmu na kvalitě života neubírá

Bydlet ve svém má samozřejmě své kouzlo, ale nese to sebou i povinnosti navíc. Plus je pořizovací cena velmi vysoká a drtivá většina lidí se tak musí při nákupu vlastního bydlení pořádně zadlužit. Na západě obecně platí, že je tam procento populace, která bydlí v nájmech, výrazně vyšší než u nás. Důležitější, než vlastnictví je ve Švýcarsku kvalita bydlení. Obecně platí, raději bydlet spokojeně v pěkném nájmu než se trápit ve vlastním bydlení, které třeba tak pohodlné není.

Nakonec není tak důležité, jestli bydlíme ve svém, nebo v nájmu, ale spíše to, jak jsme s bydlením spokojení. Pro někoho je velké zadlužení velký stres, který kazí radost ze života, někdo má zase problémy se splácením a dostane se do dluhové pasti. Když pak přijde taková situace jako je současná pandemie, mohou mít vlastníci nemovitostí problémy.

Nakonec je to na každém z nás. Vlastní bydlení má samozřejmě také své přednosti, ale v České republice je bydlení v nájmu bráno až moc negativně.

25.2.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.