Velké byty se dobře pronajímají studentům

Víte o tom, že nejoblíbenější jsou dvoupokojové byty? Developeři staví menší byty nejčastěji, velkých bytů 4+1 a ještě větších se staví jen něco málo nad 10 % ze všech nových bytů. Přesto mají velké byty své kouzlo a své výhody, i přes samozřejmě o dost vyšší cenu. Uvažujete o koupi opravdu velkého bytu? Když budete chtít koupit velký byt 4+kk, 4+1, 5+kk, 5+1 nebo dokonce byt se 6 a více pokoji, budete si muset připravit desítky milionů korun. Samozřejmě záleží na konkrétní lokalitě.

Investice do nemovitosti v dnešní době vypadá výhodně, i když jsou ceny hodně vysoko. Roste však inflace a ceny nemovitostí dlouhodobě rostou, rozhodně neklesají. Těžko říct, co bude dál, ale když si chcete koupit velký byt, je to zajímavá investice. Co s ním však zamýšlíte? Budete v něm bydlet nebo ho pronajímat?

Velké byty jsou vhodné pro velké rodiny nebo k pronájmu studentů. Například v Brně je celkem jednoduché byty studentům pronajímat, každý platí jeden pokoj, koupelna a kuchyň jsou společné. Někde i obývací pokoj. Je to trochu těžší na organizaci, protože podepisujete více nájemních smluv a musíte častěji shánět nové nájemníky, ale takový vícepokojový byt vám vydělá o dost více.

Ideální je, když se o pronájem velkého bytu stará ostřílená realitní kancelář. Ta se postará, aby pokoje nebyly prázdné, případně byt pronajme jen jednomu zájemci celý. Vy máte klid a byt moc neřešíte. Navíc když se do něj budete jednoho dne chtít sami nastěhovat nebo ho přenechat dětem, není v tom žádný problém. Nákup velkého bytu je jednoduše investice do nemovitosti jako každá jiná, jen potřebujete vyšší vstupní kapitál.

24.12.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.