Venkovní posezení: aneb balkony, terasy a zahrady

Pro zaízení venkovního posezení je samozejmrozhodující, jakprostor máme k dispozici. Dále je dleité také to, kolik lidí jej bude pouívat,k jakému úelu a v jaké dob. Může se jednat o otevenzahradní prostor pro rozvtvenou rodinu s dtmi, nebo ti metry tverení na balkonpro relaxaci jedné i dvou osob. Zahradní posezení uité na míru ivotního stylu rodiny si zaslouí promylenou zahradní architekturu a asto je budováno postupn. Koviny jsou modelovány do praktickch zástn, pískovitse mní na ohnitě a na místdtského bazénu můžeme asem zaloit jezírko. Jinak je tomu v pípadě teras, lodií a koneni rznch typbalkon, které dokáeme vybavit bhem odpoledne. Nabídka trhu je opravdu bohatá. Dva stejné balkony patící ke dvma shodnm bytovm domm se totimohou ve svém dsledku liit k nepoznání.

Venkovní posezení na terase

Vbr je pestr

Rozhodující je osazení dřevinami a květinami, vybavení vhodným zahradním nebo balkonovým nábytkem a případnou instalací zastiňovacích prvků. Zatímco o květinách a zeleni je lépe se poradit s floristou, který ví, jaké rostliny nám budou na balkoně prospívat, v nábytku můžeme zcela popustit uzdu své fantazii, i když v závislosti na velikosti prostoru a možnostech naší peněženky. Obecně platí, že čím menší prostor, tím je potřeba efektivněji vybírat. Nábytek by měl být především funkční a není na škodu vybrat jeden dominantní solitér a doladit ho neutrálnějšími doplňky.

Malé prostory

Do malých prostor preferujeme tvarově jednoduchý nábytek, prostor ušetří kulatý stoleček, k němuž se vždy vejdou jedna nebo dvě židle. Nesmí chybět květiny a vhodná vyšší dřevina, která by nás chránila před pohledy kolemjdoucích. Výsledný efekt umocní sladění barev nábytku a doplňků, eventuálně zajímavé vzory textilních sedáků, případně rozličné květináče.

Terasy

Máme-li k dispozici terasu, můžeme se rozmáchnout více. Zeleň je možno stylizovat do truhlíků a květináčů po vzoru italských venkovských sídel a letních apartmánů, kde se květiny nezalévají konvičkou, ale přímo hadicí, na což je pamatováno i při volbě podlahové krytiny. Výběr nábytku je možné volit podle vkusu – dřevem počínaje a ratanovými pohovkami vystlanými pohodlným polstrováním konče

 

Osobně rádi pracujeme s umělým ratanem. Je efektní, dobře se hodí k modernímu i tradičnímu exteriéru, a navíc je praktický na údržbu a v případě kvalitního materiálu i mimořádně trvanlivý.

 

Zahrady

Také úprava venkovního sezení se mění. Trendem je sestavování zahradních sestav z jednotlivých prvků. Už neplatí, že je třeba kupovat soupravu stolek a čtyři židle. Stejně tak se ven přesouvají pohovky v designu podobném těm interiérovým, ale s tím rozdílem, že jsou vyrobené z rychleschnoucí tkaniny, která umí odolat rozmarům počasí. Z pohledu materiálů je pořád in dřevěný nábytek, který do zahrad neodmyslitelně patří. Z trvanlivých exotických dřevin vede teak, který lze buďto povrchově udržovat, nebo mu nechat jeho přirozenou patinu.

Venkovní nábytek

Barvy a materiály

Co se týká barev, letos je v oblibě kombinování spíše pastelových barev s neutrálními odstíny béžové, šedé a šedohnědé. Výhodou je nadčasovost a fakt, že se nábytek výborně kombinuje s dalšími doplňky a exteriérovými prvky. Pro oživení se často používají odstíny modré, tlumené zelené a azurové. Osobně rádi pracujeme s umělým ratanem. Je efektní, dobře se hodí k modernímu i tradičnímu exteriéru, a navíc je praktický na údržbu a v případě kvalitního materiálu i mimořádně trvanlivý. Seženete ho za několik stovek v hobbymarketu, ale i za desítky tisíc korun od světoznámých výrobců. Tvarově se už dávno nejedná o sety křesílek, ale rozmanité tvary. Narazit můžete na lehátko ve tvaru listu, houpačku ve tvaru kapky, ale třeba i relaxační lůžko se stahovací střechou.

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.