Výkup nemovitostí - co se vyplatí koupit a přeprodat

Některé realitní kanceláře, mezi nimi i brněnská realitka REMAX Delux, se zabývají mimo jiné i výkupem a následným prodejem nemovitostí. Kromě toho, že zprostředkovávají prodej nemovitostí, někdy samy nemovitost přímo koupí a dále ji prodávají. To však musí být výhodné pro všechny strany. Realitní kancelář musí dobře zvážit, kterou nemovitost se jí vyplatí vykoupit, a kterou raději nechat normálně v prodeji, než ji koupí někdo jiný. V tomto článku se podíváme, jaké nemovitosti nejčastěji realitní kanceláře vykupují.

Levnější nemovitosti, které se rychle prodají

Nejzajímavější jsou v praxi menší a levnější nemovitosti, řekněme do 3 milionů korun. Ideálně takové, u kterých makléř usoudí, že se rychle prodají. To znamená menší rodinné domy, byty ve větších (okresních) městech, chaty a chalupy. Někdy realitky vykupují i dražší nemovitosti, záleží na mnoha faktorech (lokalita, aktuální stav, velikost, prodejní cena aj.). Nemovitosti je potřeba rychle prodat, protože peníze na nákup nejsou zadarmo, ale stojí realitku třeba několik % z hodnoty nemovitosti měsíčně. Tím pádem jasně platí, že čím dříve se nemovitost prodá, tím vyšší zisk realitka má.

Nákup, rekonstrukce a prodej

Některé realitní kanceláře nebo jiní investoři nakupují i nemovitosti v horším stavu, investují do rekonstrukce, a pak nemovitost se ziskem prodají. To je také varianta, ale investor zde musí pečlivě vybírat a rozhodovat se, do jaké rekonstrukce se pustí, kolik ho bude stát, kolik času mu zabere, a za kolik bude možné opravenou nemovitost na konci prodat.

Obecně tedy platí, že výkup nemovitostí záleží případ od případu. Nejdůležitější kritéria jsou samozřejmě prodejní cena, a také důvěra, že se nemovitost rychle prodá. Nejčastěji se vykupují byty, malé rodinné domy, chaty, chalupy a v poslední době také levná orná půda s dobrou pachtovní smlouvou.

5.1.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.