Vyplatí se koupit drahý byt jako investici?

V dnešní době se nejspíše vyplatí koupit jakýkoliv byt. Podle všeho to vypadá, že ceny všeho včetně nemovitostí dále porostou. Proto se asi vyplatí koupit i drahý větší nebo luxusnější byt. Nebo i menší byt na dobré adrese. Jednoduše platí, že když máte kapitál, určitě se vyplatí jej investovat do nemovitostí. A lepší byt je celkem jistá investice.

V případě nákupu bytu jako investice se určitě vyplatí spolupracovat se zkušenou realitní kanceláří. Ta vám poradí s výběrem vhodného investičního bytu podle vašich představ a požadavků. A pomůže vám vybrat takový byt, jehož cena časem určitě poroste.

Byt můžete dočasně pronajímat

Když v novém bytě nechcete sami bydlet, ideální je ho pronajímat. Tak získáte pasivní příjem. Můžete nemovitost pronajímat někomu z rodiny, což by mělo zajistit, že se o byt bude starat jako o vlastní, na druhou stranu zase nejspíše nebudete požadovat platit nájemné v plné výši. Druhou variantou je byt pronajímat za tržní cenu, čímž získáte více peněz, ale budete řešit výběr nájemníků a komunikaci s nimi. I s tím vám však může pomoci realitní kancelář.

Dnešní ceny bytů možná vypadají jako přestřelené, stále šplhají výše a výše. Je proto otázkou, jestli má vybraný byt opravdu takovou hodnotu. Jste ochotni dát za byt třeba 8 milionů korun? Záleží samozřejmě na velikosti bytu, lokalitě i stavu bytu,  ale každopádně se vyplatí probrat celou transakci se zkušeným makléřem, který vás celým procesem bezpečně provede a bude fungovat i jako váš odborný poradce.

17.7.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.