Vytápění domu krbem nebo kamny

V dnešní době máte na výběr hned několik způsobů, jak vytápět rodinný dům. Jedním z nich je vytápění domu krbem nebo kamny. To má bezesporu své kouzlo hlavně v případě, že vidíme oheň. Když si pořídíte krb nebo kamna s výměníkem, mohou být topidlem, které nám zajistí teplo v celém domě. K tomu je však potřeba ještě čerpadlo nebo ventilátor.

Krb s výměníkem

Když chcete teplo z krbu rozvádět po celém domě, budete potřebovat krb s výměníkem. Ten může mít 3 podoby:

  • teplovzdušný - teplý vzduch je rozváděn do jednotlivých místností (například s pomocí ventilátorů)
  • teplovodní - ohřátá voda je rozváděná do radiátorů nebo do trubek v podlahovém vytápění
  • akumulační - tady je krbová vložka obestavěná, akumuluje se zde teplo, které následně sálá do dané místnosti

Zajímavé je, že když si chcete domů pořídit krb, budete potřebovat projektovou dokumentaci pro ohlášení na stavebním úřadě.

Krbová kamna

Když si nechystáte stavět krb, dobrou variantou jsou krbová kamna. Ta jsou výrazně levnější a nepotřebují žádné stavební povolení. V krbu se topí suchým, ideálně tvrdým dřevem, v krbových kamnech však můžete topit třeba i briketami. Můžete koupit dokonce kamna na biolíh, pelety nebo biomasu. Systém vytápění krbovými kamny může být stejný jako u krbu, tedy teplovzdušný, teplovodní nebo akumulační.

Vytápění rodinného domu krbem nebo kamny vyžaduje každý rok připravovat dřevo, abyste mohli přikládat. Je to práce navíc, ale toto teplo je moc příjemné a oheň v zimních měsících vytváří v domácnosti kouzelnou atmosféru!

11.7.2021

O mně

 

Jsem součástí realitní kanceláře RE/MAX již 16 let. 💙

Už si ani nedovedu představit, že by RE/MAX nebyl součástí mého života, mé rodiny, mě... 

Začalo to v roce 2008, kdy jsme založili v Ostravě s nejbližší rodinou realitní kancelář RE/MAX Profit a od té doby jsme s Profitem ušli pěknou cestu plnou neskutečných příběhů, ale jak se říká člověk míní, život mění. 

Během tohoto období jsem mohla pomoci velkému množství klientů. 

Nesmírně si vážím jejich důvěry a je pro mě ctí, že mi svěřili péči o jejich nemovitosti, sny a investice. Nebýt těchto skvělých klientů a každé úžasné spolupráce, nemohla bych růst a pracovně se rozvíjet. S pokorou přijímám každou zkušenost, kterou mi tento obor přináší. Mám to štěstí, že mohu dělat to, co mě baví a naplňuje.

Těším se na každý jednotlivý životní příběh, Vaše zkušenosti a každou Vaši nemovitost. 

Pro své klienty chci jen to nejlepší. Chtěla bych každému, kdo se na mě obrátí dopřát přesně to, co bych si sama od svého makléře přála. Maximální péči, lidskost a pohodlí.

Mgr. Veronika Nina Tedová DiS.

Makléř

Certifikáty

195x200_RMX_Aukcni_specialista realitn_profesion_l_cmyk rmx-cms Realitní kancelář roku Morava

Povolení cookies

Používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.